ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων: φθινόπωρο 2013

Η Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης ξεκινά από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 την Σχολή Αναρρίχησης Αρχαρίων: φθινόπωρο 2013.  Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα της σχολής.

Τετάρτη 25-9-2013 (ΟΑΛΘ) 20:00   Προκαταρκτική συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωση για την υποβολή των αιτήσεων.

Πέμπτη 26-9-2013 (Γραφεία Ο.Α.Λ.Θ.)  Λήξη προθεσμίας για την υποβολή των Αιτήσεων συμμετοχής στη Σχολή, Προβολή διαφανειών η ταινίας, δανεισμός εξοπλισμού, ανάλυση του προγράμματος.

Αναρριχητικό πεδίο στο Ρετζίκι

Σάββατο και Κυριακή 28/29-9-2013 10:00-15:00.  Επίδειξη αναρρίχησης, τεχνικές, μέθοδος 3 σημείων, υλικά, ραπέλ, κόμποι.  Ασκήσεις για ζέσταμα, ασφάλιση top-rope.  Βελτίωση τεχνικής: Ισορροπία, χρήση χεριών και ποδιών στην αναρρίχηση, μετατόπιση κ. βάρους του σώματος, εξοικονόμηση δυνάμεων, κινησιολογία.  Αναρρίχηση σε χαμηλά βράχια χωρίς σχοινί για αφομοίωση τεχνικών και αναγνώριση του ανάγλυφου

Σιδηρόκαστρο - Πλάκα Αυστραλού και Φαραγγάκι

Σάββατο και Κυριακή 12/13-10-2013 10:00-18:00. Τεχνικές για αναρρίχηση (επικεφαλής δεύτερος, εναλλάξ) πρωτόκολλο ασφαλείας, εκμάθηση σωστού τρόπου ασφάλισης με όλους τους τύπους των συσκευών ασφάλισης (grigri, reversο , οχτάρι, μισή ψαλιδιά), επίδειξη φυσικών ασφαλειών, επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς, τεχνικές για σωστή τοποθέτηση του σχοινιού στο καραμπίνερ, αναρριχητική ορολογία, βαθμολογία διαδρομών.

Ηρακλείτσα Καβάλας

Σάββατο και Κυριακή 19/20-10-2013 10:00-18:00.  Αναρρίχηση επικεφαλής αθλητικών διαδρομών, βελτίωση τεχνικού επιπέδου, αναρρίχηση σε πλάκες και σχισμές , προπόνηση, τραυματισμοί και τρόποι αποφυγής τους.

Μετέωρα

Σάββατο και Κυριακή 2/3-11-2013 10:00-18:00.  Διανυκτέρευση σε camping η ελεύθερη κατασκήνωση.  Εξοικείωση με το βράχο των Μετεώρων και ανάλυση του τρόπου αναρρίχησης , αντιμετώπιση κρίσεων (σενάριο), διάσωση σχοινοσυντρόφου.  Ραπέλ με όλα τα εργαλεία-φρένα, αναρρίχηση διαδρομών και επεξήγηση της ανάβασης σε σχοινοσυντροφιά.  Σακίδιο διαδρομής, απαραίτητος εξοπλισμός.

Αριδαία - Λουτράκι

Σάββατο και Κυριακή 9/10-11-2013 10:00-18:00.  Διανυκτέρευση σε ξενώνα ή ελεύθερη κατασκήνωση.  Αναρρίχηση διαδρομών, δεοντολογία στην αναρρίχηση, συμπεριφορά του αναρριχητή, προστασία του περιβάλλοντος.  Τεχνικές για αναβάσεις «on sight», ελεύθερη και τεχνητή αναρρίχηση, προστασία υλικών, αυτοεξισούμενα ρελέ, επικοινωνία σχοινοσυντοφιάς.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ

Γραφεία Ο.Α.Λ.Θ. – ΠΙΣΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ Ο.Α.Λ.Θ.

Δευτέρα 18-11-2013. 20:00

Γραπτό διαγώνισμα.  Ανταλλαγή φωτογραφιών της Σχολής.  Προγραμματισμός για την προπόνηση στη συνέχεια και προετοιμασία για την Μέσου Επιπέδου.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής της σχολής θα είναι πιστοποιημένος οδηγός βουνού.  Εκπαιδευτές στη Σχολή θα είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ εκπαιδευτές και βοηθοί εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ

Εξοπλισμός:

  • Απλό σακίδιο γενικής χρήση
  • Καπέλο
  • Αθλητική φόρμα ή fleece .
  • Τζάκετ αντιανεμικό και αδιάβροχο.
  • Αθλητική φόρμα ή παντελόνι αναρρίχησης.
  • Αθλητικά παπούτσια για την πρόσβαση στα αναρριχητικά πεδία
  • Αναρριχητικά παπούτσια ( ενημέρωση στην πρώτη συνάντηση ).
  • Φακός κεφαλής(προαιρετικό)
  • Παγούρι.

Ο αναρριχητικός εξοπλισμός δίνεται από την Ο.Α.Λ.Θ.

Προβληματισμοί ...

Χρειάζεται πολύ ταλέντο για να μεγαλώσετε χωρίς να γίνετε ενήλικες.

Ζάκ Μπρέλ
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account