ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Ποδηλατικές διαδρομές Eurovelo στην Ελλάδα.

altΤο EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη.  Στόχος είναι, οι ποδηλατικές διαδρομές που θα σημανθούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε τουρίστες είτε από τον τοπικό πληθυσμό ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο.  Την Ελλάδα διασχίζουν 3 ποδηλατικές διαδρομές Eurovelo:

 

 

  • EV8 (5,388 χλμ.): από τα Ανατολικά στα δυτικά.  Πρόκειται για τη Μεσογειακή Οδό, η οποία ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει μέσω Ηγουμενίτσας στην Αθήνα.
  • EV11 (5,964 χλμ): από τον Βορά στον Νότο.  Η διαδρομή ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.
  • EV13 (6,800 χλμ):  από τον Αρκτικό Ωκεανό και τη θάλασσα του Μπάρεντς στα σύνορα Νορβηγίας και Ρωσίας και καταλήγει στην Μαύρη Θάλασσα διασχίζοντας την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το EuroVelo μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5δις. €  χρόνο, προσφέροντας ένα ποιοτικό και βιώσιμο τουριστικό προϊόν.

Όσον αφορά την Ελλάδα, υπεύθυνο για τη διασφάλιση της ποιότητας EuroVelo σε εθνικό επίπεδο, τον συντονισμό, τη διασφάλιση υλοποίησης, τον σχεδιασμό των διαδρομών, την αξιολόγηση διάφορων κρίσιμων τμημάτων, την παρακολούθηση της κατάστασης των διαδρομών και την άσκηση πίεσης προς τις κρατικές υπηρεσίες όσον αφορά τις απαραίτητες βελτιώσεις είναι το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo, το οποίο, στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων και Συντονιστών (NECC / C) του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo έγινε στην Βιέννη έκανε πολλές νέες προτάσεις για αλλαγές και συμπληρώσεις σε πολλές διαδρομές.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προτάθηκαν, ήταν και οι προτάσεις της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για μια νέα ποδηλατική διαδρομή στα χνάρια της ρωμαϊκής Via Egnatia και οι αλλαγές για την Μεσογειακή Διαδρομή EuroVelo 8 που να εκτείνεται από την Αθήνα, στην Πελοπόννησο, Κρήτη, Ρόδο μέχρι και την Κύπρο.

Σήμερα, το EuroVelo αποτελείται από 14 δρομολόγια και προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

alt

Πηγές: www.eurovelo.org eurovelogreece.blogspot.gr


Προβληματισμοί ...

Η ευτυχία είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου, όλοι μπορούν να την δουν αλλά μόνο εσύ μπορείς να νιώσεις την ζεστασιά.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account