ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Κεφαλονιά - Βενετία με κανόε

Θέλοντας να μεταφέρει ένα μήνυμα Ζωής, Ειρήνης και συναδέλφωσης σε όλα τα μέρη από τα οποία θα περάσει, ο 33χρονος Κεφαλονίτης Γιώργος Ποταμιάνος αποφάσισε να κωπηλατήσει από την Κεφαλλονιά μέχρι και τη Βενετία.  Όπως λέει ο ίδιος, η πράξη του είναι ένα μήνυμα Ζωής: «Θέλω να ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά, να βιώνω την κάθε στιγμή.

Το αγαθό της Ζωής είναι κάτι που θεωρούμε αυτονόητο και πολλές φορές το ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητά μας.  Κάθε στιγμή όμως μετράει και από εμάς εξαρτάται αν θα την κάνουμε μοναδική».

Το ταξίδι είναι επίπονο, μοναχικό και δύσκολο.  «Με κάνει να νιώθω πιο ζωντανός», συνεχίζει ο ίδιος.  «Το… κουπί, μέχρι να φτάσω στη Βενετία, θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου, σήμερα είμαι στο Δυρράχιο και αύριο στην Αυλώνα.  Οι άνθρωποι εδώ στην Αλβανία είναι πολύ φιλόξενοι.  Μπορεί να ζουν κυριολεκτικά με το... τίποτα αλλά με υποδέχονται με ευγένεια, ενώ η πρώτη τους ερώτηση όταν με δουν να βγαίνω από τη θάλασσα είναι αν έχω φάει», συμπληρώνει χαμογελώντας.

Εχθές το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηλεκτρονική εφημερίδα e-kefalonia έδωσε τις παρακάτω συντεταγμένες: 40 58 1,4 N 19 28 29,6 E

«Είναι λογικό και αναμενόμενο να αισθάνεσαι πολύ μοναχικά κωπηλατώντας για ώρες, χωρίς να βλέπεις ψυχή.  Μαθαίνεις όμως να κουβεντιάζεις με τον εαυτό σου, βρίσκομαι διαρκώς σε έναν εσωτερικό διάλογο με το μυαλό και το σώμα μου.  Η καταπόνηση είναι φυσικό επακόλουθο, αλλά έχω βρει τον τρόπο να τη διαχειρίζομαι.  Όταν σουρουπώνει βγαίνω στη στεριά και ψάχνω ένα απάγκιο για να περάσω το βράδυ.  Νωρίς κάθε πρωί, είμαι έτοιμος να συνεχίσω την… Οδύσσειά μου» προσθέτει.

Ο 33χρονος τρελλοκεφαλονίτης, ξεκίνησε από το νησί του, πέρασε από Λευκάδα, Κέρκυρα και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας, πριν φτάσει στην Αλβανία.  Επόμενοι σταθμοί του εγχειρήματός του, το Μαυροβούνιο, η Κροατία και τέλος η Ιταλία, με τελικό προορισμό την πόλη των Δόγηδων.

Πηγή: e-kefalonia.net

Προβληματισμοί ...

Χρειάζεται πολύ ταλέντο για να μεγαλώσετε χωρίς να γίνετε ενήλικες.

Ζάκ Μπρέλ
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account