ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Ρεκόρ συμμετοχών στην ... Δίρφη

Μια φορά και ένα καιρό μια Λέσχη 4Χ4 από μια επαρχιακή πόλη ονειρεύτηκε κάτι μαγευτικό.  Να μαζέψει περίπου 50 με 60 τετρακίνητα οχήματα στη πόλη τους κάνοντας μια βόλτα σε ένα μαγικό βουνό καταλήγοντας στο τέλος για φαγητό σε καζάνια.  Όταν αυτό ανακοινώθηκε μέσω του διαδικτύου σε διάφορα forums και στο Facebook άρχισε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τετρακίνητες Λέσχες αλλά και από μεμονωμένα άτομα.  Και κάπου εδώ το παραμύθι ξεκινάει...

Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά.  Οι Λέσχες άρχισαν να δηλώνουν συμμετοχή αρχικά από τη πρωτεύουσα και σιγά - σιγά από κάθε άκρη της χώρας.  Πλησιάζοντας οι μέρες το νούμερο αρχίζει να εκτοξεύεται.

Φτάνοντας πλέον στην ημερομηνία της εκδήλωσης συνειδητοποιούμε πως η εκδήλωση ξαφνικά έχει μετατραπεί σε Πανελλήνια Τετρακίνητη συνάντηση με τριπλάσια οχήματα του αρχικού πλάνου και οι συμμετοχές ατόμων να φλερτάρουν τις 400.  Στα νούμερα αυτά βέβαια δε συμπεριλαμβάνονται τα 30 περίπου οχήματα καθώς και τα μέλη της Λέσχης Ευρίπου.

Έτσι λοιπόν ήρθε η πιο παραμυθένια ημέρα στην Ελληνική Τετρακίνηση με 167 οχήματα και 386 άτομα.  Με 12 γκρουπ και 3 κατηγορίες για όλα τα οχήματα δεν ήταν δύσκολο να μαζευτούν από πολλά μέρη της Ελλάδας.  Καρδίτσα, Καρπενήσι, Λάρισα, Πάτρα, Άργος, σύσσωμες Λέσχες και Club από την Αθήνα αλλά και η υπόλοιπη Εύβοια και βέβαια νέοι τετρακίνητοι φίλοι από τη Χαλκίδα.  Ακόμα και από το Ρέθυμνο αλλά και από την Ιεράπετρα της Κρήτης ήρθαν οι φίλοι μας.

Επίσης και αγωνιστικά οχήματα ήρθαν κάνοντας πολλά χιλιόμετρα με τα τρέιλερ.

Θα μπορούσαμε να γράφαμε πολλές παραγράφους αλλά πιστεύουμε πως όσοι παραβρέθηκαν σε αυτή τη γιορτή της τετρακίνησης καταλαβαίνουν πως τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν το τι συνέβη.

Ίσως η από τις μεγαλύτερες τετρακίνητες βόλτες στην ιστορία του Ελληνικού 4Χ4 και μάλιστα εν καιρώ κρίσης !

Ευχαριστούμε και όλους όσους δήλωσαν τελευταία στιγμή το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους αλλά δεν μπορέσαμε να τους συμπεριλάβουμε λόγο του μεγάλου όγκου.  Η τιμή που μας κάνατε το μόνο που μπορεί να αφήσει είναι ρίγη συγκίνησης και το χειροκρότημα σας κατά το καλωσόρισμα στη Ταβέρνα το μεγαλύτερο ευχαριστώ !

Μπορείτε να βρείτε επίσης φωτογραφικό υλικό και βίντεο καθώς και τα σχόλια των υπολοίπων συμμετεχόντων αλλά να ανεβάσετε και το δικό σας υλικό και στο Facebook της Λέσχης Ευρίπου 4Χ4: εδώ

Να είστε όλοι καλά !

Εκ της Περιηγητικής Λέσχης Ευρίπου 4Χ4

 


 

Ο Κος Σπύρος Γερόπουλος έγραψε για την εκδήλωση:

Τι να πει κανείς, γι' αυτό που συνέβη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στη Δίρφυ;

Και τι να γράψει;

Να πούμε "Ευχαριστώ";  Το είπαμε.  Το είπαμε με τις φωνές μας, τα σφυρίγματά μας, τα παλαμάκια μας, στο τραπέζι.  Το είπαμε και κατ' ιδίαν, το είπαμε και ομαδικά.

Μερικές φορές, τα λόγια είναι περιττά (όπως λέει κι ένα τραγούδι).

Το ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβαινε αυτή την Κυριακή, μπορούσες να το καταλάβεις από το πρωί.  Η εθνική οδός, από Αθήνα προς Χαλκίδα, ήταν γεμάτη με "ασυνήθιστα" οχήματα, λίγο - πολύ ψιλοεξαφανισμένα από τους δρόμους τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης, τα οποία πηγαίνανε όλα προς την ίδια κατεύθυνση!  "Μα γιατί βγήκανε τα θεριά στην άσφαλτο;", μπορούσες να αναρωτηθείς.  "Και γιατί πάνε όλα προς τα εκεί;"

Και βέβαια, όποιος ρώταγε, μάθαινε.  Μάθαινε ότι θα γινόταν μια συνάντηση φίλων των 4x4, την οποία διοργάνωνε η λέσχη Ευρίπου 4x4.  Αυτό που δε μάθαιναν όμως, είναι ότι μια τέτοια συνάντηση, είναι πρώτα συνάντηση ψυχής και μετά... οτιδήποτε άλλο.

Αυτό που ζήσαμε, όσοι συμμετείχαμε στη συνάντηση αυτή, ήταν απερίγραπτο.  Κάποιες καταστάσεις, πρέπει να είσαι εκεί για να τις ζήσεις.  Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι περιγραφές, δε μπορούν να τα αποδώσουν όλα.

Και δε μιλάω για τη βόλτα.  Τη διαδρομή, μπορούμε να την κάνουμε οποτεδήποτε.  Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η παρέα.  Το γεγονός ότι πήγαμε εκεί, όλοι μαζί.  Η αίσθηση ότι οι άνθρωποι που στήσανε όλο αυτό το πανηγύρι των τρακτερωτών τροχών, το κάνανε με την ψυχή τους, γιατί... έτσι τους αρέσει!  Το προσφέρανε ανοικτά σε όλο τον κόσμο, γιατί είναι κάτι που το αγαπάνε και τους γεμίζει.  Το είδαμε στα μάτια τους:

- Των συνοδών μας, οι οποίοι βρεθήκανε ξαφνικά να κουμαντάρουνε άγνωστους ανθρώπους στις λαγκαδιές, πάντα με υπομονή και χαμόγελο.

- Των κυριών στα καζάνια, οι οποίες μοιράζανε πιο πολλά χαμόγελα κι αστεία, από τις (αμέτρητες) μερίδες που σερβίρανε.

- Των διοργανωτών, οι οποίοι αποδείξανε ότι, άμα αγαπάς αυτό που κάνεις, όχι μόνο θα το καταφέρεις, αλλά θα το κάνεις και καλά.

Η συνάντηση αυτή, από όσο γνωρίζω, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής συνάντηση τετρακίνητων οχημάτων, στα πλαίσια μιας ημερήσιας βόλτας.  Τέτοιο μποτιλιάρισμα στο βουνό, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει.  Στατιστικά της εκδήλωσης δεν έχω δει, αλλά και μόνο το λεφούσι των οχημάτων και του κόσμου που έβλεπα τριγύρω μου, δε μου αφήνει και πολλά περιθώρια αμφιβολίας γι' αυτό:  Η συνάντηση αυτή πρέπει να έχει θέσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών σε τετρακίνητη βόλτα.

Κι εγώ, ως ένας απλός συμμετέχων, ως ένας φιλοξενούμενος, τα μόνα που μπορώ να κάνω, είναι:

1. Να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες όλων των μελών της Λέσχης Όπου Λάχει, στα μέλη της λέσχης Ευρίπου 4x4, γιατί υπάρχουν και "δίνουν".  Αυτό είναι που τους ξεχωρίζει.

2. Να προσφέρω, με τη σειρά μου, ό,τι μπόρεσα να συλλέξω με τη φωτογραφική μου μηχανή.  Ελπίζω να τις βρείτε ενδιαφέρουσες.

Κατεβάστε τις από: εδώ

Προβληματισμοί ...

Αναπολώ την εποχή που χρωστούσα μόνο μαθήματα.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account