ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

SOS: Κλοπή ραδιενεργού συσκευής από εργοτάξιο

Για σοβαρό κίνδυνο έκθεσης ατόμων σε ακτινοβολία και ραδιορρύπανση του περιβάλλοντος, προειδοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, εάν και εφόσον, επιχειρηθεί να αποσυναρμολογηθεί συσκευή, ειδική για έργα, που εκλάπη από το εργοτάξιο της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65, στην περιοχή του Λιανοκλαδίου.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας καλεί εκείνους που έχουν τη συσκευή στην κατοχή τους, να μην επιχειρήσουν να την ανοίξουν και να μην τη διαθέσουν για ανακύκλωση.  Σοβαρός κίνδυνος υφίσταται μόνο στην περίπτωση διάλυσης ή αποσυναρμολόγησης της συσκευής, αναφέρει η Επιτροπή.

Η συσκευή, η οποία μετρά την πυκνότητα του εδάφους, περιέχει μία ραδιενεργό πηγή αμερικίου, ενεργότητας 40 milliCurie, και μία ραδιενεργό πηγή καισίου, ενεργότητας 10 mCi.  Είναι κόστους 10 έως 12 χιλιάδων ευρώ, βρισκόταν μέσα σε κίτρινο βαλιτσάκι με το σήμα της ραδιενέργειας όταν εκλάπη από οικίσκο Isobox του εργοταξίου, μεταξύ 4 και 10 Οκτωβρίου 2013.  Συνολικά τέτοιες συσκευές στην Ελλάδα υπάρχουν 49 και λειτουργούν με άδεια της Επιτροπής.

Όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε για την υπόθεση, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία (τηλ. 22310 56860) ή την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας( τηλ. 2106506714, 2106506803, 2106506700).

Προβληματισμοί ...

Χρειάζεται πολύ ταλέντο για να μεγαλώσετε χωρίς να γίνετε ενήλικες.

Ζάκ Μπρέλ
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account