ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2013

altΗ Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης («EuroBirdwatch13») το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα!  Το θέμα της φετινής γιορτής αφορά στα εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που αυτή την περίοδο ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αφρική για να διαχειμάσουν.

Τα πουλιά διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους κατά μήκος των μεταναστευτικών τους διαδρομών προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.  Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προσκαλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσής τους στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013.

Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών.  Η φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο σε σχεδόν 40 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Πέρυσι, συμμετείχαν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από 34 χώρες, οι οποίοι παρατήρησαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια πουλιά μόνο μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου!  Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Στην Αττική την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013,

  • ώρα 11:00-14:00 στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Ίλιο, θα γίνουν: παρατήρηση πουλιών, περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου, παιδικά εργαστήρια και διαγωνισμοί.
  • ώρα 11:00-13:00 στον υγρότοπο της Βραυρώνας, στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου θα γίνουν: Παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιχνίδια, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας κι απελευθέρωση πουλιών.

Επίσης ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε Έβρο, Ξάνθη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πρέσπες, Ζαγόρι, Ιωάννινα, Γρεβενά, Άρτα, Πιερία, Θεσπρωτία, Λίμνη Κάρλα, Μεσολόγγι, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Αρκαδία, Αχαΐα, Ναύπλιο, Κάρπαθο, Λέσβο, Μύκονο και Κρήτη.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: εδώ

Πηγή: ornithologiki.gr

Προβληματισμοί ...

Η ευτυχία είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου, όλοι μπορούν να την δουν αλλά μόνο εσύ μπορείς να νιώσεις την ζεστασιά.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account