ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Ημερίδα για το Χιονοδρομικού Καλαβρύτων

Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν οι προοπτικές ανάπτυξης του ΧΚΚ, να τονιστεί η αναγκαιότητα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών του  και να χαραχτεί η πορεία για την υλοποίηση ενός έργου εκσυγχρονισμού που η υλοποίηση του θα έχει ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με ενίσχυση της ζήτησης υπηρεσιών και αύξηση της απασχόλησης.

Το Master Plan του ΧΚΚ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και εκπονήθηκε από την παγκόσμιας φήμης εταιρεία μελετών ECOSIGN.  Προβλέπει τη βελτίωση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του ΧΚΚ με στόχο τον εκσυγχρονισμό του, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες για υποστήριξη δραστηριοτήτων άθλησης και αναψυχής στο βουνό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά πλήρως ορθολογικό και πραγματοποιήσιμο.  Η υλοποίησή του σχεδιάζεται σε τρεις φάσεις μέσα σε βάθος 5-10 ετών.  Για τη πρώτη φάση υλοποίησης έργων ύψους 25 περίπου εκατομμυρίων ΕΥΡΩ υπάρχουν ώριμες μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν μέσα στα πλαίσια της Τεχνικής Υποστήριξης του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο μένει να ενταχτεί σε ένα από τα ερχόμενα πακέτα χρηματοδότησης έργων υποδομής και ανάπτυξης.  Το χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φαίνεται να διατηρεί μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στις δυσκολίες των καιρών.  Μέσα στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, η επιχείρηση κατάφερε να κλείσει την προηγούμενη σεζόν με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από άμεσες δραστηριότητες κατά την οικονομική χρήση, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2013, υπολογίζονται στο ποσό των €1.380.000 περίπου, υπολειπόμενες κατά 7% από τις αντίστοιχες εισπράξεις της προηγούμενης περιόδου 2011-2012, που ήταν όμως μια χρονιά-ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και έσοδα.  Ο αριθμός εισιτηρίων στο ίδιο διάστημα παρουσιάστηκε κατά 18% υψηλότερος από τον μέσο όρο της τελευταίας 7ετίας.  Αυτό αναλύεται σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στους χιονοδρόμους, κάμψη όμως για τους επισκέπτες, φίλους του βουνού.

Συμπερασματικά βλέπουμε ότι οι λάτρεις της χιονοδρομίας αυξάνονται συνέχεια παρά την οικονομική κρίση.  Σε αντίθεση με άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία του, σε δύσκολους καιρούς και προσδώσει μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη των Καλαβρύτων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Μην ξεχνάμε ότι η επιχείρηση αποτελεί τον κύριο άξονα για τη τουριστική ανάπτυξη των Καλαβρύτων και η λειτουργία του ενισχύει καθοριστικά τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ γίνονται δράσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες και την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων που βρίσκονται εκεί.   Η έμπρακτη συνεισφορά φαίνεται και άμεσα στην τοπική κοινωνία, αφού 65 Καλαβρυτινοί εργάστηκαν φέτος στο χιονοδρομικό κέντρο και το 30% των άμεσων εισπράξεών του διανεμήθηκε πίσω στην κοινωνία, μέσω μισθοδοσίας και παροχών προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων μισθωτών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο, λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια υπό το καθεστώς Α.Ε. ΟΤΑ.  Βασικός μέτοχος είναι ο δήμος Καλαβρύτων και επικεφαλής του Δ.Σ. της επιχείρησης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.  Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης είναι ο Θύμιος Βαζαίος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προβληματισμοί ...

Χρειάζεται πολύ ταλέντο για να μεγαλώσετε χωρίς να γίνετε ενήλικες.

Ζάκ Μπρέλ
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account