ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Εγκαίνια μονοπατιού στη Δυτ.Πάρνηθα

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής με χαρά σάς προσκαλεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στα εγκαίνια νέου τμήματος του μονοπατιού που αρχίζει από το αρχαίο φρούριο Φυλής και καταλήγει στη Φυλή.  Επιλέχτηκε να καθαριστεί στα πλαίσια καλλιέργειας του ορειβατικού ενδιαφέροντος αλλά και της ανάδειξης των μονοπατιών της περιοχής μας, πολλά από τα οποία υπήρξαν τμήματα αρχαίων δρόμων και συνδέουν ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες γνωστές από την αρχαιότητα.

Αποτελεί τμήμα του δικτύου μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας της Δυτικής Πάρνηθας που συντηρεί ο σύλλογός μας.  Υπάρχει η επιλογή να συμπεριληφθεί σε μικρής ή μεγάλης διάρκειας διαδρομές διαφόρων δυνατοτήτων. Το μονοπάτι καθάρισαν, κατά τη διάρκεια του 2013, εθελοντές, μέλη και φίλοι του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, ενώ τη δαπάνη των υλικών σήμανσης ανέλαβε ο Δήμος Φυλής.

Εγκαίνια μονοπατιού

Συνάντηση στις 10:30 στην Πλατεία Δημαρχείου Χασιάς (Φυλής).  Μετακίνηση ως το αρχαίο Φρούριο Φυλής και επίσκεψη του Φρουρίου με παράλληλη ξενάγηση από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μενιδίου.  Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του μονοπατιού με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής, άλλων Φορέων και Ορειβατικών Συλλόγων.  Στη συνέχεια θα γίνει η βράβευση των εθελοντών που καθάρισαν το μονοπάτι και θα ακολουθήσει πεζοπορία μέχρι τη Φυλή.

Περιγραφή διαδρομής:  Α’ Πορεία (προτείνεται για αρχαρίους).

Το μονοπάτι αρχίζει  από το αρχαίο Φρούριο Φυλής (υψόμετρο: 675μ.) και ταυτίζεται μετά από μικρό ρυάκι, με τμήμα αρχαίου μονοπατιού πολύ καλά διατηρημένου και συνεχίζει δίπλα στους λαξευμένους σε βράχο αρχαίους υδραγωγούς.  Κατηφορίζει στην πλαγιά και φτάνει μέσα στην κοίτη του ρυακιού της Θοδώρας λίγο πριν την «Πέτρα της Θοδώρας» (αναρριχητικό πεδίο).  Περνά από τα ερείπια κτισμάτων (πιθανώς ρωμαϊκών δεξαμενών νερού) και κατάλοιπα γεφυριού ακριβώς κάτω από το «Βράχο της Θοδώρας».  Συνεχίζει μέσα από κατάφυτο φαράγγι το οποίο ενώνεται μετά από  λίγο και με το ρέμα Φιχθίου, ακολουθεί τμήμα παλιού χωματόδρομου και ξαναμπαίνει στο μονοπάτι στη θέση «Διπόταμα» αφήνοντας το ρέμα της Θοδώρας.  Συνεχίζει για λίγο στο ρέμα της Γιαννούλας και καταλήγει στη Φυλή (294μ.).

Ω.Π.: 2-2.30, Υ.Δ.: κατάβαση 381, Β.Δ.: 1.

Συντονιστής: Γιώργος Στεριώτης, τηλ.: 6977775599.

Σήμανση: πορτοκαλί κύκλος σε λευκό τετράγωνο και πινακίδες κατεύθυνσης, ξύλινα σκαλοπάτια

 

Συνδυαζόμενες πορείες:

Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μία από δύο ακόμη διαφορετικές πορείες, στο δίκτυο μονοπατιών της Δυτικής Πάρνηθας, με διαφορετική ώρα έναρξης η κάθε μία και κατάληξη και των δύο στη Φυλή:

Β’ Πορεία (προτείνεται για αρχαρίους):

Συνάντηση στην αφετηρία 09:00 πμ.  Μετακίνηση έως την είσοδο του Υδραύλακα της Γιαννούλας (350μ.) -ρέμα της Γκούρας (αρχαίος Κελάδωνας) με ΒΔ κατεύθυνση, δίπλα στους λαξευμένους σε βράχο αρχαίους υδραύλακες- ρέμα της Θοδώρας -μέσα από κατάφυτο φαράγγι- «Διπόταμα» - ρέμα της Γιαννούλας - Φυλή (294μ.).

Ω.Π.: 4-4.30, Υ.Δ.: +225 -281, Β.Δ.: 1.

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Καρδαράς, τηλ. :6945753363

Γ’ Πορεία:

Συνάντηση στην αφετηρία 08:00 πμ. Μετακίνηση έως την είσοδο του Υδραύλακα της Γιαννούλας (350μ.) και έναρξη πεζοπορίας πάνω στον παλιό  δρόμο του νερού που για αιώνες διοχέτευε τα νερά της πηγής της Γκούρας (αρχ. Κελάδωνα ποταμού) μέχρι τον Ελαιώνα - μέσα από κατάφυτη πλαγιά ως την πηγή Ταμίλθι (898μ.) - Σπήλαιο του Πάνα – Κιάφα Καλαμαρά – αρχαίος δρόμος στη θέση «Στράτι»- ρέμα της Θοδώρας -μέσα από κατάφυτο φαράγγι- «Διπόταμα» - ρέμα της Για ννούλας -Φυλή(294μ.).

Ω.Π.: 6-6.30, Υ.Δ.: +548, Β.Δ.: 1.

Συντονιστής: Γεράσιμος Μπαζιώτης, τηλ.: 6932765309

 

Αφετηρία:  Πλατεία Δημαρχείου Χασιάς ώρα 10:30 για το εγκαινιαζόμενο μονοπάτι.  Όχημα του Δήμου θα εξυπηρετεί τους συμμετέχοντες για τις επιμέρους μετακινήσεις στην αφετηρία και το τέρμα του μονοπατιού.  (Η συνάντηση στην Πλατεία Δημαρχείου για την Πορεία Β είναι στις 09:00 και στις 08:00 για την πορεία Γ)

Οι πεζοπορίες θα καταλήξουν στη Χασιά όπου θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική στην ταβέρνα «Αβράμης».  Η ταβέρνα θα κεράσει το κρασί στους πεζοπόρους.

Υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης και φιλοξενίας για τους Ορειβατικούς Συλλόγους εκτός Αττικής, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στον κλειστό αθλητικό χώρο «ΘΕΑ» όπου βρίσκεται και η πίστα αναρρίχησης.  Απαραίτητη η προσυνεννόηση στο τηλ.: 6981005747, 6932765309.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210-2411148

Για τη συμμετοχή Ορειβατικού Συλλόγου είναι απαραίτητο να στείλετε email ή να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα: 6981005747, 6944694424 και 6977775599

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Καλλιόπη Δηλαβεράκη

Η Γραμματέας Αναστασία Σαράντη

Περισσότερα: εδώ

Προβληματισμοί ...

Αυτός που γράφει "ακόμα πιο νόστιμο", στη συσκευασία των Friskies, πώς είναι τόσο σίγουρος;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account