Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Πυρκαγιά στον Όλυμπο

30-9-2013

Για 38η μέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο Παλιομονάστηρο στον Όλυμπο στα μέσα Αυγούστου και προκλήθηκε από κεραυνό.  Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η εστία έχει αναζωπυρωθεί και επεκταθεί στην περιοχή.  Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Καραλιάς, Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Β. Ελλάδος στην περιοχή βρίσκονται 35 άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που προσπαθούν να προσεγγίσουν την εστία από ξηρά και με τη βοήθεια 2 ελικοπτέρων να περιορίσουν την έκτασή της.

 

Το σημείο είναι δυσπρόσιτο και η πρόσβαση στο σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς η κλίση της πλαγιάς αγγίζει τις 90 μοίρες σε κάποια σημεία.  Προσπάθεια έγινε χθες για ρίψη νερού και από δύο καναντέρ κάτι το οποίο κατέστη αδύνατο λόγω της μορφολογίας της περιοχής.  Από τρία σημεία της περιοχής επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει εξαπλωθεί σε όλη την πλαγιά.  Στόχος της Πυροσβεστικής όπως τόνισε ο κ. Καραλιάς είναι να διατηρηθεί η φωτιά στα όρια που βρίσκεται ωστέ με την αλλαγή του καιρού να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ευκολότερα.

Η φωτιά είναι στο ύψος της βρύσης που υπάρχει πάνω στο δρόμο για τα Πριόνια – στην δασική θέση «Παλιομονάστηρο» -  όπου και οι πυροσβέστες επιχειρούν.  Αξίζει να σημειωθεί πως η κυκλοφορία για τα Πριόνια συνεχίζεται κανονικά.

Πηγή: Τα Ολύμπια Νέα