ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Πυρκαγιά στον Όλυμπο

Για 38η μέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο Παλιομονάστηρο στον Όλυμπο στα μέσα Αυγούστου και προκλήθηκε από κεραυνό.  Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η εστία έχει αναζωπυρωθεί και επεκταθεί στην περιοχή.  Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Καραλιάς, Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Β. Ελλάδος στην περιοχή βρίσκονται 35 άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που προσπαθούν να προσεγγίσουν την εστία από ξηρά και με τη βοήθεια 2 ελικοπτέρων να περιορίσουν την έκτασή της.

 

Το σημείο είναι δυσπρόσιτο και η πρόσβαση στο σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς η κλίση της πλαγιάς αγγίζει τις 90 μοίρες σε κάποια σημεία.  Προσπάθεια έγινε χθες για ρίψη νερού και από δύο καναντέρ κάτι το οποίο κατέστη αδύνατο λόγω της μορφολογίας της περιοχής.  Από τρία σημεία της περιοχής επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει εξαπλωθεί σε όλη την πλαγιά.  Στόχος της Πυροσβεστικής όπως τόνισε ο κ. Καραλιάς είναι να διατηρηθεί η φωτιά στα όρια που βρίσκεται ωστέ με την αλλαγή του καιρού να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ευκολότερα.

Η φωτιά είναι στο ύψος της βρύσης που υπάρχει πάνω στο δρόμο για τα Πριόνια – στην δασική θέση «Παλιομονάστηρο» -  όπου και οι πυροσβέστες επιχειρούν.  Αξίζει να σημειωθεί πως η κυκλοφορία για τα Πριόνια συνεχίζεται κανονικά.

Πηγή: Τα Ολύμπια Νέα

Προβληματισμοί ...

Η ευτυχία είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου, όλοι μπορούν να την δουν αλλά μόνο εσύ μπορείς να νιώσεις την ζεστασιά.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account