Σύλληψη έξι ατόμων στη Δράμα

-

    Τους χρυσοθήρες επιχείρησαν να μιμηθούν έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν σε δύσβατη δασική περιοχή του Παρανεστίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης που οργάνωσε το Δασαρχείο Δράμας.

    Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ζητήθηκε η συνδρομή του Α.Τ. Παρανεστίου και η συνδρομή του ομοσπονδιακού θηροφύλακα της περιοχής με όχημα της ΚΟΜΑΘ.

    Εντόπισαν τους δράστες, ηλικίας 44 έως 70 ετών, να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση θησαυρού, με χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και εργαλείων.  Πλησίον του χώρου ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.  Διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα και για καύση.

    Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση.  H επιχείρηση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες ότι στην περιοχή υπήρχε κινητικότητα ατόμων.  Στο ίδιο σημείο, τον περασμένο Αύγουστο, υπεβλήθη μήνυση από το Δασονομείο Παρανεστίου κατά άλλων πέντε ατόμων για παράνομη εκχέρσωση, παράνομη διάνοιξη δρόμου και παράνομη κατασκήνωση.

Πηγή: dasarxeio.com

Προβληματισμοί ...

Γιατί δεν έχει μούσι ο Ταρζάν;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account