Peugeot RIFTER 4x4 Concept

-

    Το PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT παρουσιάζεται σε μία μοναδική γκρι απόχρωση, που συμβάλλει στην δυναμική του εικόνα δίνοντας παράλληλα και την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί για περιπέτεια.

    Το PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT αισθάνεται άνετα στο χώμα, στη λάσπη αλλά και στα κακοτράχαλα μονοπάτια.  Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης που αναπτύχθηκε από τον DANGEL, έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της μάρκας και έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή συστημάτων 4κίνησης.  Η απόσταση από το έδαφος του PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ξεπερνά τα περισσότερα εμπόδια.

    Η κίνηση και στους 4 τροχούς μεταδίδεται από ένα σύστημα 4x4 υδραυλικού συνεκτικού συμπλέκτη, και ενεργοποιείται με έναν διακόπτη στο ταμπλό δεξιά από το λεβιέ των ταχυτήτων. Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης:

  • Πρόγραμμα 2WD: κίνηση εμπρός για καθημερινή οδήγηση.
  • Πρόγραμμα 4WD: το σύστημα μετάδοσης φροντίζει για τη μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης.
  • Πρόγραμμα LOCK: κλειδώνει τον πίσω άξονα και έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικές καταστάσεις κίνησης εκτός δρόμου.

    Το PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT πατάει σε ελαστικά παντός εδάφους από την BF Goodrich.  Οι απότομες κλίσεις δεν είναι πλέον εμπόδια.  Ο κινητήρας BlueHDi 130, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, προσφέρει αβίαστα ροπή 300 Nm.

    Σε συνδυασμό με το PEUGEOT i-Cockpit®, αυτός ο κινητήρας δίνει στο RIFTER 4x4 CONCEPT πρωτοφανή ακρίβεια οδήγησης και ευχαρίστηση, ανεξάρτητα από το έδαφος στο οποίο κινείται.

    Το RIFTER μπορεί να έχει άπλετη ορατότητα τη νύχτα χάρη στην ειδική μπάρα LED στην κορυφή του παρμπρίζ.  Με πλάτος 1,35μ, η μπάρα φωτισμού περιλαμβάνει 100 LED σε διπλή διάταξη δύο σειρών, επιτυγχάνοντας ισχύ φωτισμού που φτάνει τα 300W.

    Η περιπέτεια δεν σταματάει στο ηλιοβασίλεμα, για αυτό και το RIFTER είναι εξοπλισμένο με μια σκηνή Overland που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Autohome.  Είναι πολύ εύκολο να την εγκαταστήσετε: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ξεδιπλώσετε από τη θήκη της, που βρίσκεται εύκολα στις μπάρες οροφής.

    Πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο "City Crash Test", οι μπάρες οροφής διατίθενται ως αξεσουάρ και μπορούν να μεταφέρουν κάθε τύπο φορτίου.  Το μόνο που μένει είναι να στερεώσετε τη σκάλα: δεν υπάρχουν πλέον μεταλλικοί σφιγκτήρες για τη στερέωση της σκηνής, είναι όλα έτοιμα για εσάς στην οροφή.  Το στρώμα καλύπτεται με το ίδιο γκρι σκούρο ύφασμα με κίτρινες ραφές όπως τα καθίσματα.  Είναι συμπαγές και αναδιπλώνεται εύκολα για να τοποθετείται μέσα στη σκηνή.  Η τελική πινελιά προέρχεται από τα μαξιλάρια που καλύπτονται από Alcantra με κίτρινες ραφές.  Στο τέλος της διαδρομής, το RIFTER γίνεται ένα φιλικό και άνετο καταφύγιο για ξεκούραση.

    Με την ανατολή του ηλίου, αναλαμβάνει το PEUGEOT eM02 FS Powertube MTB, και η περιπέτεια συνεχίζεται!  Το νέο mountain bike της PEUGEOT, με την ονομασία eM02 FS Powertube, αποτελεί τον πρόδρομο μίας νέας γενιάς ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό, από την "μάρκα του λιονταριού".  Με κύριο χαρακτηριστικό του την ευελιξία, χάρη στη διπλή ανάρτησή του, το ποδήλατο αυτό αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στις απαιτητικές ορεινές βόλτες.  Αποθηκεύεται στο πίσω μέρος σε ειδική θέση μεταφοράς ποδηλάτου στον κοτσαδόρο.

 

Για περισσότερα (πηγή): autoholix.com

Προβληματισμοί ...

Ο χρόνος είναι σαν το string... Πίσω, δεν έχει!

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account