Δυστύχημα με parapente στην Λευκάδα

-

    Σε βράχο πάνω από την παραλία Φουρνί στην Λευκάδα, κρεμάστηκε το απόγευμα χειριστής παραπέντε μετά από κακό χειρισμό.

    Σύμφωνα με το lefkadapress.gr, ώρες αγωνίας πέρασαν για τον αεροπτεριστή που αιωρείτο από βράχο πάνω από την παραλία Φουρνί μεταξύ Αγίου Νικήτα και Κάθισμα, χωρίς τις αισθήσεις του.  Αργότερα μεταφέρθηκε νεκρός, με βάρκα στον Άγιο Νικήτα, ο 57χρονος Αυστριακός αιωροπτεριστής που για αρκετές ώρες Λιμενικό, Πυροσβεστική και εναέρια μέσα προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν από το βράχο που αιωρείτο.

    Ο άτυχος άνδρας ήταν λάτρης του παραπέντε.  Είχε έρθει πριν λίγες ημέρες από την Αυστρία μαζί με φίλους του και τον εξοπλισμό του για να κάνει το αγαπημένο του χόμπι.  Νοίκιασαν μία βίλα στην παραλία στο Μύλο και σήμερα όλοι μαζί πήγαν στο Κάθισμα για να κάνουν παραπέντε.

    Ο ίδιος ήξερε καλά την περιοχή γιατί είχε έρθει και άλλες φορές στην Λευκάδα.  Για κάποιο λόγο, όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν είχε διάθεση να κάνει παραπέντε αλλά μια και ξεκίνησαν οι φίλοι του ανέβηκε και ο ίδιος στην πίστα πάνω από την παραλία στο Κάθισμα.

    Το πως βρέθηκε στο βράχο πάνω από την παραλία Φουρνί, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει και όλοι το αποδίδουν σε κακούς χειρισμούς.  Ο άνθρωπος αιωρείτο για περίπου τρεις ώρες.  Το ελικόπτερο που έφτασε δεν μπορούσε να κάνει κάτι διότι απλά δεν ήταν super puma...  Ο άτυχος Αυστριακός  φαίνεται να είχε τις αισθήσεις του για πολύ ώρα μια και άνθρωποι που γνωρίζουν το άθλημα και βρέθηκαν εκεί για να δέσουν καλά το πανί πάνω στο βράχο ώστε να μην πέσει, μιλούσαν μαζί του.

    Τελικά άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν και τον κατέβασαν, τον πήραν με βάρκα και τον μετέφεραν στον Άγιο Νικήτα που περίμενε το ασθενοφόρο με τους διασώστες, όμως ήταν ήδη πολύ αργά...

    Οπως ανέφερε η ΠΥ επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα από τις Π.Υ. Λευκάδας και 5ης ΕΜΑΚ.  Ο άτυχος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό πλωτό μέσο στην περιοχή του Αγίου Νικήτα Λευκάδας όπου παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.

Εκτύπωση

Πηγές: ΠΥ, lefkadapress.gr

Προβληματισμοί ...

Η Αίγινα στα αγγλικά δεν θα έπρεπε να λέγεται I became;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account