Νέο Suzuki Jimny 2019

-

    Δύο εβδομάδες ύστερα από τις επίσημες φωτογραφίες, η Suzuki αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές του ολοκαίνουργιου Jimny που θα είναι από τις βεντέτες του Salon de l’Automobile, στο Παρίσι τον Οκτώβριο.  Ο offroader.gr, από ανεπίσημη πηγή, έχει πληροφορηθεί πως η πρώτη παρουσίαση στην χώρα μας θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Για την Ευρώπη, το μόνο μοτέρ που ανακοινώθηκε είναι ένα 1.500άρι βενζίνης.  Ένας κινητήρας που αποδίδει 102 άλογα και 13,3 kgm στις 4.000 rpm.

    Παρόλο που το βάρος είναι μόλις 1,1 τόνους, δεν πρέπει να περιμένει κάποιος ιδιαίτερα δυνατές επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 145 km/h.  To μπλοκ αυτό συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 5άρι σασμάν ή με ένα κλασικό αυτόματο 4άρι με μετατροπέα ροπής.  Και για την Ευρώπη, η τετρακίνηση AllGrip είναι στάνταρ.  Πρόκειται για ένα μηχανικό σύστημα που λειτουργεί με transfer case και έχει την αντοχή στη σκληρή χρήση που αυτό συνεπάγεται.

-

    Αντίθετα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, δεν υπάρχει στο πρόγραμμα ήπιο υβριδικό μοντέλο, είπε η Suzuki.  Από την άλλη, η ιαπωνική εταιρεία δεν αποστέωσε το Jimny από τα χαρακτηριστικά του ονόματός του, με το αυτοκίνητο να παραμένει ένα σκληροτράχηλο 4x4 με αγροτικό προσανατολισμό. Και μάλιστα με ξεχωριστό λεβιέ για την επιλογή της τετρακίνησης.

-

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τυποποιημένη κατανάλωση σε μικτό κύκλο κυμαίνεται από 6,8 έως 7,5 lt/100 km ανάλογα με το κιβώτιο ταχυτήτων, κατά NEDC πρότυπο μέτρησης.  Στο ίδιο πρότυπο, οι εκπομπές CO2 είναι 154 και 170 g/km αντίστοιχα.

-

    Κατά τα λοιπά, το Jimny παραμένει ένα πολύ κόμπακτ τζιπάκι, με μήκος 3,65 m.  Σε σχέση με αυτό, το ύψος των 1,72 είναι σημαντικό και σαφώς ένας από τους αεροδυναμικούς παράγοντες που επιδρούν καταλυτικά στην επίδοσή του όσον αφορά την αποδοτικότητα. Οι ανύπαρκτοι πρόβολοι επιτρέπουν εκπληκτικές γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης (37° και 49°), ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέβηκε στα 377 lt.

-

    Όσον αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αυτός είναι γενναιόδωρος με απτική 7άρα οθόνη, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων ΚΟΚ και ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

 

Πηγή: Γιάννης Κουτσουφλάκης - drive.gr

Προβληματισμοί ...

Η ευτυχία είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου, όλοι μπορούν να την δουν αλλά μόνο εσύ μπορείς να νιώσεις την ζεστασιά.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account