Σε 18 μήνες θα καταστρέφονται οι πινακίδες

-

    Στα ράφια των εφοριών βρίσκονται στοιβαγμένες εκατοντάδες χιλιάδες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

    Οι ιδιοκτήτες τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης ή να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσης αποφάσισαν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία καταθέτοντας τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.  Ο χώρος που οι εφορίες αποθηκεύουν τις πινακίδες έχει γεμίσει ασφυκτικά.

    Για το λόγο αυτό, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να περιορίσει το χρονικό διάστημα που οι πινακίδες κυκλοφορίας θα παραμένουν στα ράφια των Δ.Ο.Υ..

    Με εγκύκλιό του δίνει εντολή στις εφορίες να προχωρούν γρηγορότερα στην καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες τους.  Έτσι μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται.

    Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας 24 μήνες μετά από την ημερομηνία της κατάθεσης τους.

    Στην περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος καταστραφούν και δοθούν για ανακύκλωση από την εφορία λόγω της παρέλευσης του 18μήνου και ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορίας τότε θα πρέπει να λάβει μια σχετική βεβαίωση από την εφορία και να την υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών.  Επίσης θα πρέπει αν καταβάλλει και παράβολο έκδοσης πινακίδων ύψους 30 ευρώ.

    Όσοι έχουν θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητό τους πριν από 18 μήνες, πολύ σύντομα οι πινακίδες κυκλοφορίας θα οδηγηθούν στον κάδο της ανακύκλωσης.

    Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν και να παρατείνουν την προθεσμία των 18 μηνών.  Μπορούν να το κάνουν με άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: greenagenda.gr

Προβληματισμοί ...

Γιατί οι Καμικάζι φορούσαν κράνος;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account