Νεκρός ο αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο

-

    Τραγική κατάληξη είχε για τον έναν από τους δύο αγνοούμενους ορειβάτες στον Όλυμπο, η προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του βουνού.

    Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης, που στήθηκε τις τελευταίες ώρες από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, διασώστες εντόπισαν νεκρό τον έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, σε δύσβατο σημείο σε θέση όπου το υψόμετρο ξεπερνάει τα 2900 μέτρα.  Κατά τις ίδιες πηγές έφερε τραύματα, ενδεχομένως μετά από πτώση.

    Αντίθετα, σώος βρέθηκε ο φίλος του, ηλικίας 52 ετών, που μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Αποστολίδης».  Οι διασώστες αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.  Κατά τη διάρκεια της ημέρας ολοκληρώθηκε η κατάβαση και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Πυροσβεστικής, οι δύο Έλληνες ορειβάτες είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα 23-7-2018 την ανάβασή τους για την κορυφή του Ολύμπου.  Στη θέση «Στεφάνι» όμως, φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

    Καθώς οι ώρες περνούσαν και οι δυνάμεις τους άρχισαν τους εγκαταλείπουν, ζήτησαν βοήθεια, κι από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, έργο το οποίο δυσχέραινε το δύσβατο της περιοχής.

Πηγή: newsbomb.gr

Προβληματισμοί ...

Γιατί οι Καμικάζι φορούσαν κράνος;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account