Λαθρεμπόριο δερμάτων λύκου από την Ελλάδα στην Κίνα

-

    Εμπορική εταιρία από το Πεκίνο έχουν βάλει στο στόχαστρο οι κινεζικές Αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για λαθραίο εμπόριο, που βρέθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

    Η εν λόγω εταιρία στο Πεκίνο φέρεται να σχετίζεται με την παράνομη αποστολή 645 δερμάτων λύκων από την Ελλάδα.  Εάν υπάρξει καταδικαστική απόφαση θα είναι η μεγαλύτερη υπόθεση τέτοιου είδους της τελευταίας 10ετίας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα δέρματα ήταν κρυμμένα σε σάκους που είχαν σήμανση ότι περιείχαν υπολείμματα δερμάτων.  Θεωρείται αμφίβολο αν όλα αυτά τα δέρματα προέρχονται από λύκους της ελληνικής υπαίθρου, καθώς εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των λύκων στην Ελλάδα αριθμεί γύρω στα 700 ζώα.

    Το φορτίο ήταν πακεταρισμένο σε 30 σάκους, είχε συνολικό βάρος 1,4 τόνο και είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που το συνόδευαν, για 3.700 δολάρια.  Η χαμηλή τιμή του φορτίου ήταν αυτή που αναφέρεται πως κίνησε το ενδιαφέρον των αρχών και τους έκανε να ελέγξουν με ακτίνες Χ το περιεχόμενο των σάκων και να ανακαλύψουν ότι ο καθένας είχε από περίπου 20 δέρματα καλυμμένα με ρετάλια από άλλες γούνες.  Επρόκειτο για γούνες κυρίως από καφέ λύκους, αλλά υπήρχαν επίσης μαύροι και γκρίζοι.

    Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή μιας διεθνούς μεταφορικής εταιρείας με κινεζική έδρα.  Υπολογίζεται ότι το φορτίο είχε πραγματική αξία γύρω στα 250.000 ευρώ.

Πηγές: sofokleousin.gr, enet.gr

Προβληματισμοί ...

Γιατί το λένε λευκό κρασί αφού είναι κίτρινο;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account