Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας 2018

-

    Η Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day, που εορτάζεται σήμερα 15-6-2018 σε όλο τον πλανήτη, αποσκοπεί να ενημερώσει και να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών.

    Η παγκόσμια αυτή Ημέρα έχει ανακηρυχθεί ως τέτοια από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ.

    Η Αιολική Ενέργεια παρέχει στον πλανήτη καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια.  Μετά από ένα έτος ρεκόρ αιολικών εγκαταστάσεων το 2017, η Ευρώπη έχει εγκατεστημένη ισχύ 169 GW.  Ο άνεμος παρέχει σήμερα το 12% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης: 44% στη Δανία, 22% στη Γερμανία.

    Στην Ελλάδα, το 2017 σχεδόν το 10% της ηλεκτρικής κατανάλωσης προήλθε από τα αιολικά της πάρκα.

    Όλες τις εκδηλώσεις στον πλανήτη μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας GWD2018: εδώ

    Εμείς οι offroaders ευχόμαστε να αυξηθεί η συμμετοχή των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας, αλλά μονάχα με σωστή χωροθέτηση, όχι όπου να 'ναι και με απόλυτο σεβασμό στην μοναδικότητα της Ελληνικής φύσης.

Πηγή: greenagenda.gr

Προβληματισμοί ...

Ποιά από τις δύο είναι η άλλη όψη του νομίσματος;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account