Πάρτε 5 ευρώ ανακυκλώνοντας την μπαταρία σας

-

    Η Sunlight Recycling, σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου, προχωρά τον σχεδιασμό τής περιβαλλοντικής δράσης Green Mission εγκαινιάζοντας 50 «Green Spots», σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών αυτοκινήτου για ανακύκλωση, σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα «Green Spots» προσφέρουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να συμμετέχουν ενεργά στην ορθή ανακύκλωση, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αρκεί μόνο να τοποθετούν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μολύβδου, που βρίσκονται σε παντός είδους οχήματα, στο πιο κοντινό Green Spot της περιοχής τους.

    Για τη δημιουργία του δικτύου των 50 πράσινων σημείων και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας  Green Mission συνεργάστηκαν οι εταιρείες ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, TOYOTA ΑΓΓΕΛΟΣ και SUBARU KIFISSOS, καθώς και επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ και ΒΡ.

    «Οι συσσωρευτές που θα συλλέγονται, θα ανακυκλώνονται με τις εγγυήσεις της SUNLIGHT RECYCLING και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των οικογενειών μας.  Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, καθώς η μπαταρία μολύβδου αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο.

    Αποκτά, δε, ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία από τη μη νόμιμη διακίνηση της μπαταρίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Στην Ελλάδα, «μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται κι ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορθή ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου επιτρέπει την ανάκτηση των υλικών σε ποσοστό 95%, ενώ ο μόλυβδος έχει την ιδιότητα να ανακυκλώνεται επ’ αόριστον, χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητά του.

    Παράλληλα, η σωστή ανακύκλωση των μπαταριών μολύβδου-οξέως προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%, ενώ ελαχιστοποιεί τα επικίνδυνα απόβλητα κατά 75%» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2018 (30 Μαΐου - 5 Ιουνίου), η EKO συμμετέχει στην ενέργεια "Green Mission" με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του τελικού καταναλωτή για θέματα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης.

    Η ΕΚΟ, από την 1η Ιουνίου 2018, παραλαμβάνει σε επιλεγμένα πρατήρια του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα.

    Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας, τα πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ επιβραβεύουν τους οδηγούς που θα επιλέξουν την ορθή και υπεύθυνη περιβαλλοντικά ανακύκλωση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, με μια δωροεπιταγή καυσίμων αξίας 5€.

    Τα επιλεγμένα πρατήρια – σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών οχημάτων, έχουν ενταχθεί στην περιβαλλοντική δράση "Green Mission" ως Green-Spots, και παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.greenmission.gr/green-spots.

Πηγές: ΤΕΕ, greenagenda.gr

Προβληματισμοί ...

Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Μερικοί από αυτούς είναι ανύπαντροι.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account