Καθαρισμός μονοπατιών στη Πάρνηθα με τη «The North Face»

-

    Η «The North Face» στηρίζει τον καθαρισμό των μονοπατιών στη Πάρνηθα από τον ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ και προσφέρει στους εθελοντές T-Shirts !

    Η Πάρνηθα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Αθήνας, διαθέτει μεγάλο δίκτυο πεζοπορικών μονοπατιών για όλες τις δυνατότητες.  Η απόσταση της αφετηρίας των μονοπατιών της ΝΔ Πάρνηθας από το κέντρο της Αθήνας είναι μόλις 16 χλμ.

    Σε λίγο χρόνο μπορούν οι αρχάριοι ή οι έμπειροι πεζοπόροι να απολαύσουν μια όμορφη πεζοπορία στα πυκνά πευκοδάση της που δεν καταστράφηκαν από την πυρκαγιά του 2007.  Τα μονοπάτια αυτά χρειάζονται κατά καιρούς καθαρισμό από τη βλάστηση για να παραμείνουν ανοιχτά για τους πεζοπόρους και φροντίδα και ανανέωση της σήμανσής τους.

    Ο ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια βοηθώντας εθελοντικά στην συντήρηση, τη σήμανση και τη διάνοιξή τους, με ολιγόωρη εύκολη εθελοντική δουλειά.  Ο Σύλλογος προσφέρει τα εργαλεία, γάντια κ.λπ. και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία.

    Η «The North Face» γνωστή για την αγάπη της στη περιπέτεια και στο περιβάλλον δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή του ΕΠΟΣ και κάθε προσπάθεια που βοηθά την ορεινή πεζοπορία, για να διατηρηθούν τα μονοπάτια ανοιχτά και προσβάσιμα, συμμετέχοντας ενεργά με τους δικούς της εθελοντές αλλά και προσφέροντας T- Shirts της εταιρείας στους συμμετέχοντες.  Επιπλέον, η The North Face ανέλαβε τις απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση τμημάτων των μονοπατιών, με ειδικευμένο προσωπικό.

    Τα T-shirt’s θα δίνονται στους εθελοντές για συμμετοχή σε δύο από τους τρεις εθελοντικούς καθαρισμούς.

 

  • Τι χρειάζεται:  πρόχειρα ρούχα για δουλειά (μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικο πουκάμισο), σακίδιο ημέρας με τα απαραίτητα, νερό, κολατσιό. καπέλο, γυαλιά ηλίου κ.λπ.
  • Τι δεν χρειάζεται:  καμιά προηγούμενη εμπειρία παρά κέφι και όρεξη για ολιγόωρη εργασία στη φύση!  Η χρήση κλαδοκοπτικής ψαλίδας και τσάπας δεν χρειάζεται εμπειρία.  Αν γνωρίζετε τη χρήση αλυσοπρίονου θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε.
  • Τι παρέχει ο Σύλλογος:  παρέχει γάντια, εργαλεία κ.λπ.
  • Τι δίνει η "The North Face":  το μπλουζάκι σαν επιβράβευση της ανταπόκρισής σας σε μία ακόμη προσπάθεια με επίκεντρο τη φύση και την ορεινή πεζοπορία.
  • Για να οργανωθεί η προετοιμασία και η διάθεση των εργαλείων στους εθελοντές είναι εντελώς απαραίτητη η κράτηση.
  • Κράτηση:  Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Συλλόγου: 2102411148 τα απογεύματα 6-9, καθημερινά.  Αν θέλετε να εκδηλώσετε το ενδιφέρον σας με email στο eposfilis@gmail.com θα στείλετε το όνοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας για να επικοινωνήσουν μαζί σας από την Γραμματεία και να σας οριστικοποιήσουν την κράτηση.

 

    Συνάντηση το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στο πάρκινγκ της Μονής Κυπριανού στην Πάρνηθα (Φυλή) στις 09:30.

Σας περιμένουμε!

Συντονιστής: Νίκος Μητρόπουλος

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι επόμενοι προγραμματισμένοι από τον σύλλογό μας εθελοντικοί καθαρισμοί είναι τις Κυριακές 01/04 & 15/04.

Περισσότερα: FB  - ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ

Προβληματισμοί ...

Με ποιόν ακριβώς μπορεί να έχει κόντρα, ένα πλακέ;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account