Τέσσερεις έλληνες στον Αρκτικό Κύκλο

-

    Επιτυχής η κατάληξη της προσπάθειας για τρεις αθλητές που ταξίδεψαν από την Ελλάδα μέχρι το παγωμένο Rovaniemi στον παγωμένο Φινλανδικό βορά για να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στον αγώνα Rovaniemi 150.

    Ο Μάριος Γιαννακού και ο Χρόνης Μυλωνάς κατάφεραν να τερματίσουν στον απαιτητικό αγώνα απόστασης 150 χιλιομέτρων σέρνοντας τον εξοπλισμό τους πάνω σε έλκηθρα στο παγωμένο χιόνι μετά από 39 ω 39 λ και 41 ω 56 λ αντίστοιχα!

    Δυστυχώς ο αγώνας δεν είχε την ίδια κατάληξη για την Dragana Cejovic η οποία κατάφερε να διανύσει 114 χιλιόμετρα πριν αναγκαστεί να σταματήσει τον αγώνα λόγω αφόρητων πόνων στην μέση.

    Στο Rovaniemi, στον μικρότερο αγώνα της διοργάνωσης αππόστασης 66 χλμ, έτρεξε και ένας άλλος αθλητής από την Ελλαδα, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος, τερματίζοντας μετά από 13 ώρες και 15 λεπτά.

    Η σειρά αγώνων του Ροβανιέμι περιλαμβάνει διαδρομές των 66, 150 και 300 χιλιομέτρων ενώ οι συμμετέχοντες επιλέγουν αν θα χρησιμοποιήσουν σκι, ποδήλατο (fat bike) ή τα πόδια τους!  Οι τρεις έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στον μεσαίο αγώνα της διοργάνωσης, Rovaniemi 150, κινήθηκαν σε καθεστώς πλήρους αυτονομίας σέρνοντας τον υποχρεωτικό εξοπλισμό και την τροφή τους σε ατομικό έλκηθρο σε θερμοκρασίες που άγγίξαν τους -30 βαθμούς Κελσίου.  Μαγείρευαν οι ίδιοι το φαγητό τους και κοιμήθηκαν σε δικό τους αντίσκηνο και υπνόσακο.

Πηγή: advendure.com

Προβληματισμοί ...

Τι μέγεθος πρέπει να αποκτήσει το σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται με υποκοριστικό;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account