Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Events

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

We care for Nature

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

5.000 ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Adrenaline

ΑΓΩΝΕΣ

Tips & How to's

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Forum inside

300 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Arrow
Arrow
Slider

Καταδυτικός τουρισμός στην Θεσσαλία

Παρουσιάστηκε στην Αλόννησο το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία Υποβρύχιων Μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις Βόρειες Σποράδες και στο Δυτικό Παγασητικό».

Στόχος είναι η έναρξη λειτουργίας του έργου στο τέλος του 2015.  Η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου γίνεται υπό την παρακολούθηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε στενή συνεργασία με τους Δήμους των περιοχών αναφοράς του και τοπικούς και κεντρικούς εμπλεκόμενους φορείς, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός των προσεχών μηνών.  Το Επιχειρησιακό αυτό Σχέδιο, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, έχει ήδη ανατεθεί μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΣ και ξεκίνησε να υλοποιείται.

Αναφερόμενος στα αρχεία ναυάγια και την εμπειρία της κατάδυσης σε αυτά, ο περιφερειάρχης επεσήμανε αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί από ειδικούς των ενάλιων αρχαιοτήτων και αρχαιολόγους:  «Στη θάλασσα ζεις την τρίτη διάσταση, είναι σαν να είσαι μέσα σε αεροπλάνο και κοιτάς από ψηλά.  Όταν βρίσκεις χιλιάδες αγγεία στο βυθό είναι σαν να βρίσκεσαι σε εκείνη την εποχή.  Χάρη στα αρχαία ναυάγια έχουμε βρει αντικείμενα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού (χάλκινα).  Τα καταδυτικά πάρκα και τα υποβρύχια μουσεία είναι μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθεί και τουριστικά ο πλούτος των Ελληνικών θαλασσών».  Η περιφέρεια συνεργάζεται και με το Δήμο Σκιάθου για μελέτη αντίστοιχου Σχεδίου και για τη Σκιάθο.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου δήλωσε:  «Η ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου με την δημιουργία επισκέψιμων υποβρύχιων μουσείων, την οριοθέτηση μικρών καταδυτικών πάρκων αποτελεί για την Αλόννησο, την ευρύτερη περιοχή των Σποράδων και τον Παγασητικό ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για την προώθηση ενός διαφορετικού προϊόντος στον τομέα του τουρισμού.  Στον θαλάσσιο χώρο μας υπάρχουν ναυάγια μεγάλης ιστορικής αξίας, άλλα του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ. ,άλλα βυζαντινά, όλα με πλούσια ευρήματα, αμφορείς, πιάτα κ.λπ. αλλά προπάντων, τα περισσότερα βρίσκονται σε τέτοια βάθη που μπορεί να γίνουν επισκέψιμα».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Προβληματισμοί ...

Το να περιμένεις ότι ο κόσμος θα σου φερθεί καλά επειδή είσαι καλός, είναι σα να περιμένεις ότι δεν θα σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος.

Ντένις Ουόλει
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account