Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

The complete B.R.A.T. story !

steakXalk

    Αυτή είναι η ιστορία μιας από της μεγαλύτερες και πιο δραστήριες τετρακίνητες παρέες της χώρας, του Brizola Raiders Adventure Team (B.R.A.T.), ή όπως αρέσκεται να το αποκαλεί ο Γιάννης, "το φαινόμενο B.R.A.T."...

Το κείμενο που ακολουθεί έγραψε ο Αντώνης Κακανιάρης (Metalaxe)

 

"Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"

    Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις...  Γιατί μπορεί πλέον να μην υφίσταται το BRAT σαν διαδικτυακή οντότητα, αλλά υπάρχει ακόμα στα μπλουζάκια, στα καπέλα, στα αυτοκίνητα, στα μπουφάν, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές και στη μνήμη μας, όσα χρόνια και αν περάσουν.

    Ειδικά σε όσους από εμάς είχαμε τη χαρά και την ευτυχία να είμαστε παρόντες από τα πρώτα του βήματα, όταν ακόμα ήταν σαν μια ιδέα χωρίς περίγραμμα και σαφή προσδιορισμό.  Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι θέλαμε να "δημιουργήσουμε" κάτι το οποίο να μας ευχαριστεί, να μας φέρει κοντά με όλους όσους μοιράζονταν την ίδια "αρρώστια" με εμάς, αλλά πάνω απ' όλα, να περνάμε καλά !

    Και το καταφέραμε.  Για περίπου 3 χρόνια, αυτά που ζήσαμε μέσα σ' αυτή την παρέα δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια, μόνο όσοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος αυτού του εγχειρήματος, που παρόμοιο δεν είχε υπάρξει - και μάλλον δεν θα υπάρξει εύκολα ξανά - στο παρελθόν, τουλάχιστον στο χώρο της τετρακίνησης.

    Θα προσπαθήσω να παραθέσω όλα (όσα θυμάμαι) τα κυριότερα γεγονότα καθώς και τα πρόσωπα με τη σειρά, ξεκινώντας λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση της παρέας εκ της οποίας προήλθε ο πυρήνας του μετέπειτα B.R.A.T.  Προκειμένου να είναι εύκολη η περιήγηση θα παραθέσω τα γεγονότα ανά χρονιά, πάμε λοιπόν...

 

2003

     Ήταν τέλη του 2002 με αρχές του 2003 και το τετρακίνητο ιντερνετικό τοπίο ήταν σχεδόν έρημο, υπήρχε η Λέσχη της Εκάλης που έκανε μερικά trial στην πίστα Terradura και μερικές εταιρίες που διοργάνωναν εκδρομές επί πληρωμή.  Από διαδικτυακά φόρα υπήρχε το www.off-road.gr και το φόρουμ των 4 Τροχών (www.4troxoi.gr/forum).

    Στο www.off-road.gr έγραφαν μεταξύ άλλων κάποιος jimnys (aka ironman), Dr.Format, xontros, metalaxe, bisba, m38a1, chriska, friar, kos4wd, xappas (aka jdelis), pavlox, max, tetrakinisi, panos κ.α.

    Μιλάμε για περίπου 4-5 ποστ την ημέρα με το ζόρι, όλοι (εμείς εννοώ) άγνωστοι μεταξύ τους, τα αυτοκίνητα μαμίσια ως επί το πλείστον, δεν υπήρχαν και πολλά θέματα για συζήτηση.

    Κάποια στιγμή έπεσε η ιδέα για μια βόλτα γνωριμίας, η Πεντέλη ήταν ιδανική μιας και ήταν κοντά στους περισσότερους, έτσι την Κυριακή το πρωί στις 25-5-2003 βρεθήκαμε στην πλατεία της Παλιάς Πεντέλης οι xontros (vitara), metalaxe (niva), bisba (samurai), m38a1 (m38a1) και chriska (με ένα corolla).  Μετά τις αρχικές στιγμές αμηχανίας και τις απαραίτητες συστάσεις, ο chriska επιβιβάστηκε στο Samurai του bisba και ξεκινήσαμε για το βουνό.  Μετά από περίπου 2:30 ώρες για καμιά 800ριά μέτρα στην κοίτη ενός χειμάρρου καταλήξαμε στη μονή των Αγ. Ασώματων.  Εκεί έριξα την ιδέα για παστούλα και καφεδάκι στο Μπάκα, δε θέλανε και πολύ οι υπόλοιποι, βουρ για γλυκό με συνοδεία καφέ και κουβεντούλα στο γνωστό ζαχαροπλαστείο.  Όταν μετά από λίγο φύγαμε, υποσχεθήκαμε να το ξανακάνουμε σύντομα, το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι που λένε...

IMAGE0101

    Όντως την επόμενη Κυριακή ήμασταν στη φυσική πίστα "California" με «οικοδεσπότη και ξεναγό» το Στάθη (friar) με το κατσίκι του (samurai - playmobile), τον οποίο είχαμε δει στα trial της Εκάλης και συναντούσαμε για πρώτη φορά από κοντά οι περισσότεροι.  Προς το τέλος του καλοκαιριού και μετά άρχισε σιγά-σιγά να μεγαλώνει η δικτυακή παρέα, tazmania, dista, tedos, blackchris, vagelis, spz κ.α.

IMAGE0020

    Το φθινόπωρο μας βρήκε ορεξάτους για βόλτες και για αρχή συναντηθήκαμε στο trial στην Terradoura το Σεπτέμβρη.  Εν τω μεταξύ ο Γιάννης (Δελλής) είχε μόλις ξεκινήσει το 4x4 Magazine και είχε μερικές όμορφες παρουσίες που μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για το νέο περιοδικό του χώρου.  Ο άλλος Γιάννης (Αθανασίου) είχε στήσει μια τέντα όπου είχαμε ορίσει σα σημείο συνάντησης για να γνωριστούμε με τους καινούργιους φίλους.

    Στη συνέχεια τον Οκτώβρη έγινε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των μελών του φόρουμ όπου γνωρίσαμε και τον Παύλο (pavlox) για πρώτη φορά.  Η διαδρομή ήταν Φυλή - Βούτημα και πικ-νικ σε ένα ύψωμα όπου είχαμε πιάτο όλη την ανατολική Αττική.

HPIM0785

    Το επόμενο ΣΚ ο Ιχνηλάτης διοργάνωνε το 1st Garmin 4x4 Experience.

    Εδώ μικρή παρένθεση και συνεχίζω μετά:  Όταν ανακοινώθηκε ο αγώνας και αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος, είχαμε φυσικά μαύρα μεσάνυχτα κι εγώ και ο Μιχάλης. Ο Γιάννης (format) τότε αρθρογραφούσε στο 4x4 Magazine σε ενότητα για GPS οπότε προσφέρθηκε να μας κάνει ειδικό «σεμινάριο» για να μάθουμε 2-3 πράγματα και να μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στον αγώνα.  Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και εκεί γνωρίσαμε για πρώτη φορά από κοντά το Γιάννη.  Με το που ξεκίνησε να μας λέει τι είναι, πως λειτουργεί κλπ το GPS, χάσαμε τη μπάλα και καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβουμε να μάθουμε να το χειριζόμαστε οπότε εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια και απολαύσαμε τον καφέ μας.  Έπρεπε τώρα να βρούμε κάποιον που να ξέρει καλά το μαραφέτι και να τον πάρουμε συνοδηγό.  Μετά από αρκετή σκέψη και ένα μίνι συμβούλιο με το Μανώλη (tag), τον οποίο είχα στο μεταξύ ψήσει να έρθει μαζί στο Niva, βρήκαμε το κατάλληλο άτομο στο πρόσωπο ενός κολλητού του συναδέλφου μας ο οποίος το κατείχε καλά το άθλημα, δε χρειάστηκε να τον πιέσουμε και πολύ, είπε αμέσως το ναι και δηλώσαμε συμμετοχή, κλείνει η παρένθεση...

 

    Κατεβήκαμε στον αγώνα σαν ομάδα, εγώ οδηγός στο Niva με συνοδηγούς τον συνάδελφο Κώστα (σε ρόλο gps reader) και το Μανώλη (σε ρόλο cameraman) και ο Μιχάλης οδηγός στο Vitara με συνοδηγό τον Χρήστο (chriska).  Το όνομα της ομάδας ήταν «Intel Pentium 4x4» τρέχα γύρευε τώρα...!!!

    Στην εκκίνηση στην πλατεία της Χαλκίδας το Σάββατο πρωί γνωρίσαμε από κοντά και τον Κώστα (fyz) ο οποίος εκτελούσε χρέη κινηματογραφιστή μαζί με τον Άκη (xj) και λίγο αργότερα τον Χάρη (legend), ο οποίος αρχικά δεν είχε τετρακίνητο αλλά συμμετείχε στην παρέα.  Το επόμενο απόγευμα τερματίσαμε στην ίδια πλατεία μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα-παιχνίδι, κατά γενική ομολογία τον καλύτερο και πιο διασκεδαστικό ίσως που έχει γίνει στην Ελλάδα, έχοντας καταλάβει τη δεύτερη θέση στα Niva και στα Vitara αντίστοιχα.  Ήταν μια φανταστική εμπειρία με άψογη οργάνωση, ο Κώστας δε, φρόντισε να υπάρχει και στο επίσημο dvd που κυκλοφόρησε αργότερα σαν ένθετο στο 4x4 Magazine «συνέντευξη» του πληρώματός μας στον τερματισμό...

DSCN1980

HPIM0974

    Το διήμερο 15,16-11-2003 έγινε μια εκδρομή στη Νότια Εύβοια όπου παρευρέθηκαν οι dr. format, metalaxe, tedos, tazmania, jdelis και dista, αυτό ήταν και το έναυσμα για τη δημιουργία του μετέπειτα Stratego Adventure Team !  Την ίδια ώρα, μερικοί φίλοι (ironman, chriska, panos, YannisM κ.λπ.) ετοίμαζαν με συνοπτικές διαδικασίες το Hellenic Jimny Club.

    Στο μεταξύ, επειδή η παρέα είχε δέσει (ειδικά εγώ με το Μιχάλη αρχικά) και βρισκόταν συχνά για καφέ/γλυκό και σχεδόν όλες οι βόλτες κατέληγαν σε ταβέρνα για κοψίδια, αυτοσαρκαζόμασταν και ονομάζαμε εαυτούς «Σύλλογος:  Οι φίλοι των παχουλών» (νομίζω ήταν ιδέα του Μιχάλη)

- ΠΡΟΣΟΧΗ -  Φίλοι των παχουλών, όχι οι παχουλοί οι ίδιοι !!

    Το Σάββατο 6-12-2003 θ’ ανέβαιναν τα παιδιά από την Κω (kos4wd κλπ) οπότε κανονίσαμε βόλτα στην California για να τους γνωρίσουμε από κοντά.  Η βόλτα ήταν επεισοδιακή, είχαμε πάει πρώτοι γιατί άργησε το πλοίο και σε κάποια φάση το Niva του tazmania έσπασε κεντρικό διαφορικό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κουνηθεί καθόλου.  Στο μεταξύ μόλις είχαμε κατέβει μια μεγάλη κατηφόρα και μπροστά μας ήταν μια επίσης μεγάλη ανηφόρα οπότε η λύση του τραβήγματος με ιμάντα δεν έπαιζε και το μόνο που μας έμενε ήταν ο εργάτης.

    Όπερ και εγένετο, βγάζει ο Στάθης (friar) το συρματόσκοινο και στην προσπάθειά του να τραβήξει το Niva καίει το μοτέρ του εργάτη !  Πάνω που είχαμε αρχίσει να απελπιζόμαστε καταφθάνουν οι σωτήρες μας, οι φίλοι από τη Κω δηλαδή.  Πρώτη γνωριμία με το Χρήστο (kos4wd) που είχε φέρει άλλα 2 αν θυμάμαι καλά φιλαράκια, ευτυχώς το ένα (Samurai) με εργάτη.  Αμέσως στρωθήκαμε στη δουλειά και χρησιμοποιώντας τους 2 εργάτες ταυτόχρονα (του Niva και του Samurai) καταφέρνουμε να ανεβάσουμε το πληγωμένο ρώσικο θηρίο στην κορυφή της ανηφόρας όπου το παρέλαβε ο Θοδωρής με το Terrano και το τράβηξε με ιμάντα μέχρι την άσφαλτο όπου φορτώθηκε στην οδική.

DSC00027

    Την επομένη, στις 7-12-2003 το www.off-road.gr και το περιοδικό MOTO διοργανώνουν το πρώτο Trail Ride με ονομασία «Η σκοτεινή πλευρά της Πάρνηθας», πρόκειται στην ουσία για μια πιλοτική ιδέα χωρίς παράβολο συμμετοχής με σκοπό αφενός να γίνουν γνωστοί αυτού του τύπου οι αγώνες στους τετρακίνητους, αφετέρου να συλλέξουν εμπειρίες και να δουν αν «τραβάει» το πράγμα οι διοργανωτές.  Βέβαια το ραντεβού με τη λάσπη έγινε ραντεβού με τις κοτρόνες αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

    Ευκαιρία για εμάς να έχουμε την πρώτη επαφή με roadbook, χρόνους κλπ, άσχετα αν το κάναμε βόλτα και τελείως χαλαρά (πηγαίναμε σχεδόν όλοι μαζί, στάση για τουαλέτα, στάση για ξεμούδιασμα και παιχνίδι, μέχρι που κάναμε στάση για αλλαγή πάνας και τάισμα στη μικρή του dista...).  Είχε πλάκα πάντως και ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, αν θυμάμαι καλά μόνο ο fyz από την παρέα πήγε καλά (πήρε και κύπελλο) αλλά φυσικά δεν ήταν στο κομβόι μας.

DSC00037

    Στις 14-12-2003 σε μια βόλτα στην Πεντέλη γνωρίσαμε και το Νίκο (tnick ή 747 ή hell-200).  Η χρονιά τελείωσε με μια ακόμα επίσκεψη στους πρόποδες της Πάρνηθας όπου είχαν έρθει πάλι τα παιδιά από την Κω και πρώτη γνωριμία με το Γιάννη (dr. caoutchouk).

 

2004

    Κάπου στα τέλη του 2003 με αρχές του 2004 επήλθε ρήξη μεταξύ του Στάθη (friar) και του Σπύρου (superspy) με αποτέλεσμα ο πρώτος να «μαζέψει τα μπογαλάκια του» και να στήσει το δικό του χώρο, το γνωστό πλέον σε όλους www.to4x4.gr.  Στο νέο του αυτό εγχείρημα ήμασταν όλοι μαζί του και του συμπαρασταθήκαμε μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος των δικτυακών συνομιλιών μας εκεί, μάλιστα ο Παύλος έγινε Administrator και εγώ Moderator σε κάποιες ενότητες.

    Σύντομα ο χώρος απέκτησε μεγάλη δυναμική καθώς η παρέα μας μεγάλωνε, συν του ότι εκεί βρήκαν «στέγη» και σχεδόν όλα τα μέλη της Λέσχης Εκάλης μιας και ο Στάθης ήταν μέλος της Λέσχης και τους ήξερε όλους.

    Στις 11-1-2004 ο Στάθης κανόνισε κοπή πίτας και ταυτόχρονη εκδρομή για να πάει καλά ο χρόνος.  Έτσι, βρεθήκαμε το πρωί της Κυριακής στα Goody’s του Αγ. Στεφάνου για να κόψουμε την πίτα και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη αποξηραμένη λίμνη της Κωπαϊδας για λασπόλουτρα.  Εγώ ήμουν συνοδηγός του Μιχάλη στο Vitara με τα "No Terrain" του, εκεί γνωρίσαμε και τους vagelis και blackchris.  Μετά τη βόλτα καταλήξαμε (που αλλού ?) σε παρακείμενη ταβέρνα όπου τσακίσαμε τα αμνοερίφια και έτσι ξεκίνησε η χρονιά.

001

    Αξίζει να αναφερθεί ότι κάπου εκεί (λίγο πριν ή λίγο μετά), σε μια κυριακάτικη βόλτα με ένα φίλο είχα τσεκάρει το γνωστό σε όλους «απύθμενο» νεροφάγωμα στην Πεντέλη.  Το σφύριξα στην παρέα και θυμάμαι ότι πρώτος ο panos είχε πάει μέσα στη νύχτα μόνος του και το πέρασε, αφού έριξε και τη δουλίτσα του προηγουμένως (έσκαψε, έβαλε πέτρες κ.λπ.).

    Η τελευταία μέρα του μήνα (31-1-2004) μας βρήκε στην πλατεία της Πολιτείας μαζί με πολλά άτομα από τη Λέσχη της Εκάλης και ψιλόχιονο όπου είχαμε δώσει ραντεβού με προορισμό το αρχαίο μονοπάτι που οδηγεί στη σπηλιά του Νταβέλη.  Εκεί γνωρίσαμε και το Θανάση (vidas) καθώς και το Δημήτρη (giagoulas).  Πρώτα περάσαμε από το κλασικό νεροφάγωμα, όπου ο Αθανασίου είχε στήσει το καινούργιο του LR 110 απέναντι και τραβούσε με τον εργάτη όσους δε μπορούσαν να το περάσουν (και ήταν πολλοί).  Αυτό που μας είχε κάνει εντύπωση ήταν ο Χρήστος (kos4wd) ο οποίος είχε έρθει με ένα Vitara από την Κω με πωλητήριο επάνω και του ήπιε το αίμα στο νεροφάγωμα, το τι πλάκα έγινε δεν περιγράφεται.

    Αφού περάσαμε όλοι (μόνοι ή με εργάτη), κατευθυνθήκαμε προς το αρχαίο μονοπάτι από το οποίο προφανώς δεν είχε περάσει αυτοκίνητο για χρόνια, πεσμένα δέντρα, μπάζα κ.λπ.  Κάπου εκεί αντιμετώπισα πρόβλημα με ένα σωληνάκι καλοριφέρ στο Niva αλλά το πρόβλημα λύθηκε σε χρόνο dt με την επέμβαση του ιππικού (vidas).  Πρώτος πήγαινε ο (αείμνηστος) Δουκέρης με την "αράχνη" του και άνοιγε το δρόμο, κόβαμε με πριόνια τα πεσμένα κλαδιά, τα τραβούσε ο Σπύρος στην άκρη με ιμάντα και άντε πάλι.  Τέρμα της διαδρομής στους αμμόλοφους πάνω από τη σπηλιά του Νταβέλη όπου το είχε στρώσει και χιόνι.

118 1826 IMG

    Δεύτερος αγώνας Trail Ride στις 8-2-2004 στο Ξυλόκαστρο, επίσης χωρίς παράβολο συμμετοχής, απλά μόνο 15 € για ασφάλιση και φυσικά το «αγωνιστικό τμήμα» της παρέας ήταν εκεί (xontros, metalaxe με tag, fyz).

    Η πλάκα ήταν ότι επειδή η μέση ωριαία ήταν περίπου 30 χιλιόμετρα έκοβα αμέσως μόλις το ταχύμετρο περνούσε τα 35 χλμ/ώρα φοβούμενος μήπως έχουμε πολύ προπορεία, τόσο άσχετοι ήμασταν !!!  Φυσικά μας περνούσαν όλοι σα σταματημένους και απλά τερματίσαμε.  Ο Μανώλης αν και τότε δεν είχε επαφή με τετρακίνητα (σα «γρήγορος» που ήταν) γούσταρε τη φάση γενικά και παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από πρώτο χέρι αφού όλη μέρα ήμασταν δίπλα-δίπλα και τον ενημέρωνα για την «κίνηση».

DSCN2109

    Στις 21-2-2004 λαμβάνει χώρα το 1ο Brizola Festival στους Αγ. Ασώματους.  Με ψοφόκρυο και χιόνι, μαζεύτηκε η παρέα στο γνωστό μέρος όπου έκανε την αρχή για ένα από τα πιο γνωστά καθιερωμένα event.  Πρώτη γνωριμία με Δημήτρη (καλατράβα) και Κώστα (rubicon) αν θυμάμαι καλά και παρόλο το κρύο ήταν καταπληκτική φάση.

    Μικρή παρένθεση εδώ για να θυμηθούμε το penteli club, το οποίο ήταν φυσικά μια από τις πολλές (οι περισσότερες εμπνεύσεις του Μιχάλη) πρώιμες ονομασίες της παρέας !

    Τη Μ. Τετάρτη 7-4-2004 συναντηθήκαμε για μια πάστα στο Αθήναιον (Χαλάνδρι), όπου μεταξύ άλλων ήταν και η πρώτη γνωριμία του Σταύρου (freskos).

    Στις 9 Μαίου η Λέσχη Περιστερίου διοργανώνει trial στο Attart Off-Road Park, ένας πολυχώρος προωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά είμαστε όλοι εκεί για να δούμε από κοντά τον αγώνα.  Εκεί γνωρίσαμε και τον Κώστα (taxideytis) και τη Μαργαρίτα (snowleopard).

    Στο μεταξύ στην παρέα έχουν προστεθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και οι Γιάννης (tetrakinisi), Θάνος (Άπειρος), Στέλιος (james bond), Παντελής (padelis), Φωκίωνας (fokion), Χρήστος (chrisva), Χάρης (legend), Χρήστος (bl@ckdog), Βασίλης (crazyghost), Μιχάλης (amorgianos), Σπύρος (xalk) κ.α. και ο χαβαλές στο forum (πλέον έχουμε ξεκόψει από το off-road.gr και γράφουμε σχεδόν αποκλειστικά στο to4x4.gr) είναι απίστευτος...

Η βάπτιση

    Kάπου στις αρχές Ιουνίου (δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία πουθενά όσο και αν έψαξα), ένα βράδυ στο Μπάκα, μεταξύ πάστας και καφέ έχουμε αρχίσει το χαβαλέ ως συνήθως και ψάχνουμε να βρούμε όνομα για την παρέα.  Θέλουμε να είναι κάτι που να είναι κυρίως χιουμοριστικό και χαβαλεδιάρικο σαν και μας αλλά και πρωτότυπο ταυτόχρονα.  Έτσι, ύστερα από λίγη ώρα όπου ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του και μετά από πολύ γέλιο, το Brizola Raiders Adventure Team (B.R.A.T.) είναι γεγονός !!

    Στην αμέσως επόμενη συνάντησή μας στο Μπάκα, ο Γιάννης (dr. Caoutchouk) έχει φέρει ήδη τα πρώτα αυτοκόλλητα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά και αμέσως τρέχουμε να τα κολλήσουμε στα αυτοκίνητά μας.

    Εν τω μεταξύ, διακωμωδώντας την υπάρχουσα κατάσταση με Συλλόγους, Λέσχες και προεδρεία, αποφασίσαμε να αυτοαποκαλούμαστε μεταξύ μας όλοι Πρόεδροι, οπότε και έπεφτε πολύ γέλιο ειδικά με όσους δε μας ήξεραν...

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι το λογότυπό μας έχει επιμεληθεί ο Σπύρος (xalk) και είναι κατά γενική ομολογία απίθανο.

    Επίσης στις αρχές Ιουνίου (8-6-2004) ξεκινάει επίσημα η λειτουργία του Attart Off Road Park και λόγω της στενής φιλίας αρκετών εκ της παρέας με τους ιδιοκτήτες, δεν αργούμε να το επισκεφθούμε.

    Επειδή μας άρεσε σαν χώρος, δεν αργούμε να κάνουμε την πρώτη «εκδήλωσή» μας, το 1ο Brizola Cup 4x4.  Περάσαμε καταπληκτικά, διασκεδάσαμε, γελάσαμε μέχρις δακρύων και φάγαμε του σκασμού, ο Στέφανος και ο Κώστας (ο αδερφός του) είχαν στήσει μια τεράστια ψησταριά και δε μας έλειψε τίποτα.

    Παρόλα αυτά δε γλυτώσαμε μια παρεξήγηση που έγινε μάλλον λόγω ασυνεννοησίας με τον Στέφανο (Αττάρτ) κι εξηγώ:  Ενώ τον είχαμε ενημερώσει ότι θα ήμασταν συγκεκριμένος αριθμός ατόμων (δε θυμάμαι φυσικά το νούμερο) προκειμένου να ξέρει πόσο κρέας να αγοράσει, εκείνος είχε πάρει υπερδιπλάσιο κρέας με αποτέλεσμα αφενός να μας βγει ένα υπέρογκο ποσό ανά κεφάλι (αν θυμάμαι καλά 25 ευρώ το άτομο), αφετέρου να περισσέψει πολύ κρέας.  Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε μια ψιλομανούρα αλλά το θέμα έληξε χωρίς να γίνει ντόρος (ο Θάνος μάλιστα είχε πληρώσει αρκετά χρήματα από την τσέπη του προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό).

brat 017

    Για να μην πάνε χαμένα τα κρέατα αλλά και επειδή είχαμε περάσει ωραία, οργανώσαμε το 2ο Brizola Raiders Adventure Cup με συνοπτικές διαδικασίες πάλι στον ίδιο χώρο την επόμενη εβδομάδα.  Ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, περισσότερος χαβαλές και οδήγηση δεξιοτεχνίας με ένα ποτήρι γεμάτο νερό στο καπό των αυτοκινήτων, όποιος έχυνε το λιγότερο νερό περνώντας τα εμπόδια της πίστας ήταν νικητής.

    Απ’ ότι βλέπω έγινε ή τουλάχιστον γράφηκε ότι θα γίνει και το 3ο Brizola Raiders Adventure Cup 4x4 αλλά επειδή δεν ήμουν και δεν έχω ούτε φωτογραφίες δε θυμάμαι τι απέγινε τελικά.

brat2 014

   Τον Ιούλιο γίνεται μια προσπάθεια για ένα beach party αλλά πέφτει στο κενό λόγω μη έγκαιρης προετοιμασίας και οργάνωσης μιας και δεν προηγήθηκε κουβέντα αλλά απλά αναρτήθηκε στο forum τελευταία στιγμή.

    Το καλοκαίρι περνάει χαλαρά με καμιά συνάντηση για καφέ και πάστα στο Μπάκα και γενικά τίποτα το ιδιαίτερο.  Και ένα χιουμοριστικό σχόλιο, δε μπόρεσα να κρατηθώ μόλις το είδα, από τότε ο Δαμιανός (teroulas) είχε μια δικαιολογία πάντα και δεν ερχόταν στις συναντήσεις.  Επίσης, στο trial της Ορεστιάδας που έγινε την 1η Αυγούστου, έλαβαν μέρος οι friar, james bond και Άπειρος. Ο Στέλιος (james bond) πήρε την πρώτη θέση και όταν κατέβηκε μας κέρασε όλους στο Μπάκα ενώ η κούπα ήταν πρώτη μούρη στο τραπέζι και ο Θάνος (Άπειρος) έτρεξε με κάτι τεράστια αυτοκόλλητα B.R.A.T. στα παράθυρα του LC τα οποία προκάλεσαν την περιέργεια και το γέλιο όλων των παρευρισκόμενων.  Επίσης ο Στάθης (friar) είχε τη στιγμή του όταν το Samurai του ήρθε ανάσκελα σε ένα εμπόδιο αλλά χωρίς ευτυχώς ζημιές, ενώ ο Νίκος (747) και ο Σταύρος (freskos) είχαν ανέβει πάνω να εμψυχώσουν την "ομάδα".

    Ήρθε το Φθινόπωρο, οι Πρόεδροι επέστρεψαν από τις διακοπές τους και διψούσαν για βόλτες και εκδρομές.  Επίσης να αναφέρω ότι στις αρχές Σεπτέμβρη, ο Θάνος (Άπειρος) έφτιαξε μερικά μπλουζάκια με τη μπριζόλα (2-3 συνολικά).

 

    Παρένθεση 1:  Ένα βράδυ είχαμε πάει εγώ, ο xontros, ο pavlox και ο caoutchouk για φαί κάπου στον Αγ. Στέφανο μετά από μια συνάντηση στα Goody’s ούτε που θυμάμαι γιατί.  Εκεί που τρώγαμε, αποφασίζουμε να φτιάξουμε το δικό μας χώρο και χωρίς πολλές κουβέντες την επόμενη είχαμε αγοράσει το domain name www.brat.gr και μέσα σε λίγες μέρες είχαμε αγοράσει και το χώρο (hosting).  Επειδή κανείς τους δεν είχε χρόνο, ανέλαβα εγώ να ανεβάσω και να ενημερώνω τη σελίδα όπου είχε δυο κουβέντες για το ποιοί είμαστε, φωτογραφίες από τις βόλτες/εκδρομές μας, προφίλ μερικών Προέδρων, link με τετρακίνητους Συλλόγους, Λέσχες κλπ και προφίλ μερικών Προέδρων, χωρίς forum.

    Επειδή θέλαμε να νιώθουν όλοι (οι πιο ενεργοί) οι φίλοι της παρέας ότι είναι μέρος αυτού του χώρου και ότι δεν το κάναμε για πάρτη μας με σκοπό να τους κάνουμε πέρα, σε μια συνάντηση ζητήσαμε να δώσουν τη χρηματική συμμετοχή που αναλογούσε στον καθένα για τα έξοδα του domain και του hosting, κλείνει η παρένθεση.

 

    Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 26-9-2004 διοργανώνουμε το 1ο Evia Brizola Raid, την πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδρομή του B.R.A.T.  Η διαδρομή είχε εξερευνηθεί πριν από τους Παύλο και Στέλιο (james bond) αν θυμάμαι καλά και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, 53 αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στην Ερέτρια από το φέρρυ με προορισμό τους πρόποδες της Δίρφης.  Εκεί, σε ένα εκκλησάκι κάτσαμε και φάγαμε αφού είχαμε γυρίσει όλη την περιοχή χωρίς να βρούμε ίχνος λάσπης.  Ήταν επίσης η πρώτη και τελευταία φορά που ζητήσαμε χρηματικό αντίτιμο (5 € το άτομο) απ’ όσους ήθελαν να φάνε μαζί μας (είχαμε φέρει του κόσμου τα φαγητά, γλυκά, τούρτες, μπύρες, αναψυκτικά, νερά κ.λπ.).  Η ουσία είναι ότι περάσαμε καταπληκτικά, κάναμε νέους φίλους (kafteros, sirros κ.α) και παρ’ ότι μαζευτήκαμε τόσα αυτοκίνητα δε χαθήκαμε πουθενά.

Evia1090

    Παρένθεση 2:  Κάπου λίγο μετά το καλοκαίρι, ξεκίνησε μια κρυφή για τους περισσότερους ενότητα στο www.to4x4.gr με τίτλο «Οδηγοί Αγώνων 4x4».  Εκεί είχαν πρόσβαση επιλεκτικά όσους θεωρούσαν κάποιοι άλλοι «ενεργούς αγωνιζόμενους» και σκοπός της ενότητας ήταν να συζητούν θέματα γύρω από τους αγώνες 4x4 και μετά να προωθούν τις απόψεις τους στις αρμόδιες αρχές της χώρας σα συμφωνημένες προτάσεις των όλων αγωνιζομένων.  Φυσικά οι περισσότεροι είχαμε πλήρη άγνοια για την εν λόγω ενότητα, ενώ οι συζητήσεις στο (ανοιχτό) forum για τους αγώνες (ασφάλεια, είδος αγώνων κλπ) είχαν φουντώσει και υπήρχαν αρκετές διαμάχες και κόντρες με αρκετούς από εμάς, προτάσεις και αντιπροτάσεις για το τι αγώνες θέλει ο καθένας και πως τους θέλει κλπ.

    Σε κάποια φάση, όταν έκαναν μακριά από την ενότητα κάποιους (π.χ. Κοκολάκη, Αθανασίου) λόγω του ασύμβατου της ιδιότητάς τους σαν διοργανωτές αγώνων, το θέμα της ενότητας αποκαλύφθηκε και επειδή ο Παύλος ήταν admin και είχε πρόσβαση στην εν λόγω ενότητα με πληροφόρησε για το περιεχόμενό της.  Θεωρώντας ότι αφενός δεν έπρεπε στο forum (το οποίο θεωρούσαμε «σπίτι μας») να υπάρχουν κρυφές ενότητες, και αφετέρου ότι μας εμπαίζουν, ήρθαμε σε ρήξη με μερικούς και ειδικά με το Στάθη τον οποίο θεωρούσαμε υπεύθυνο σαν ιδιοκτήτη του χώρου.

    Κάναμε μια συνάντηση στο Μπάκα για να λύσουμε τις διαφορές μας αλλά δυστυχώς δε βγήκε άκρη μιας και όλοι ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι, οπότε επήλθε και η πρώτη σοβαρή ρήξη στην παρέα.

   Ο Γιάννης (caoutchouk) κατόπιν έστησε μαζί με τον Άκη (xj) το www.offroadclub.gr όπου admin έγινε και ο Παύλος (pavlox) με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε τις συζητήσεις της παρέας μας εκεί πλέον.  Δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά τα γραπτά (και ήταν πολλά) μιας και το forum δεν υπάρχει πλέον, κλείνει η παρένθεση.

 

    Στις 24-10-2004 έγινε το Trail Ride στο Ναύπλιο όπου έτρεξαν οι padelis με συνοδηγό την Ειρήνη (Niva), ο freskos με συνοδηγό τον 747 (Jimny) και ο chrisva (Niva).  Ο Παντελής μάλιστα πήρε πρώτη θέση και το γιορτάσαμε στο Μπάκα φυσικά με το κύπελλο πάνω στο τραπέζι.

    14-11-2004 και στο Trail Ride της Καλαμάτας κατεβάζουμε ομάδα με metalaxe & συνοδηγό fyz, xontros με συνοδηγό pavlox, chrisva (δε θυμάμαι με ποιόν συνοδηγό), Καλατράβας με συνοδηγό το «Γκρινιάρη», vidas με συνοδηγό bl@ckdog και xj με συνοδηγό την Εβίτα.

    Ξεκινάμε με τα αυτοκίνητα γεμάτα αυτοκόλλητα και πολύ όρεξη για χαβαλέ.  Εκεί γνωρίζουμε και τον Τάκη (obelix) ο οποίος σύντομα έγινε μέλος της παρέας.  Το τι γέλιο έπεσε στην εκκίνηση με τα αυτοκόλλητα δε λέγεται, αλλά και τα ευτράπελα του αγώνα ήταν πολλά.  Ο xontros με τον pavlox παρ’ ολίγο να αλλάξουν νομό, σκοτώθηκαν μεταξύ τους γιατί ο ένας κατηγορούσε τον άλλο που χανόντουσαν συνέχεια, ο bl@ckdog ξέρναγε συνέχεια μέσα στο αμάξι του vida αλλά δε σταματούσαν... ο chrisva έσπασε τα δύο αμορτισέρ του Niva, έπεσε σε ένα χαντάκι αλλά τελικά τερμάτισε σε καλή θέση κι εγώ με τον fyz πήραμε τρίτη θέση και κύπελλο χωρίς να το περιμένουμε.

BRAT 1 copy

    Δεύτερη μεγάλη εκδρομή του B.R.A.T. στη Ζήρεια στις 21-11-2004 με διοργανωτές τους padelis, 747 και freskos.  Η συμμετοχή μεγάλη και αρκετοί νέοι φίλοι (drako, libby, prits κ.λπ.) προστίθενται στην παρέα, ωραίο το τερραίν με αρκετό ενδιαφέρον.  Κατά την επιστροφή μας από την εκδρομή έγινε και η επόμενη μεγάλη παρεξήγηση με αφορμή ένα σχόλιο του Παύλου (pavlox) από το cb που αφορούσε τους Νίκο (747), Σταύρο (freskos) και Παντελή (padelis) που άκουσαν τυχαία αφού δεν ήταν στο κομβόι μαζί.  Οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία πλέον και αφορούν μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους οπότε δεν υπάρχει λόγος αναφοράς τους, η ουσία είναι ότι ειπώθηκαν αρκετά και από τις δύο πλευρές.  Ο Παύλος επέμενε ότι δεν είπε τίποτα, οι άλλοι τρεις (Νίκος, Σταύρος, Παντελής) θεώρησαν ότι οι υπόλοιποι σιγοντάραμε τον Παύλο, ότι υπάρχουν σκοπιμότητες και έχουμε ξεφύγει από τον αρχικό μας «στόχο» και εν ολίγοις απομακρύνθηκαν από την παρέα.

Oloi

    Προς το τέλος του χρόνου στις 12-12-2004, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ξανά την Εύβοια γιατί είχαμε αφήσει κάτι ανοιχτούς λογαριασμούς από την προηγούμενη φορά (βλέπε λάσπη), αλλά τώρα με κατεύθυνση το όρος Κανδήλι, το 2ο Evia Brizola Raid ήταν γεγονός !  Η συμμετοχή ήταν ξανά πολύ μεγάλη αλλά η λάσπη μας αγνόησε πάλι επιδεικτικά, παρόλα αυτά περάσαμε καταπληκτικά και γνωρίσαμε πολλούς νέους φίλους.

108 0857

    Κάπως έτσι τελείωσε και η χρονιά, παρά τις όποιες διαφωνίες και τσακωμούς, η παρέα κατάφερε να συνεχίσει και να μεγαλώνει συνεχώς.

 

2005

    Το 2005 ξεκινάει δυναμικά και μας βρίσκει νωρίς-νωρίς στο γνωστό νεροφάγωμα για παιχνίδι και λίγο μετά στον Αγ. Στέφανο με προορισμό τη λίμνη του Μαραθώνα με αρκετούς φίλους.

    Στις 16-1-2005 κόβουμε την πρώτη πίτα μας (2 πίτες για την ακρίβεια) με συνοδεία σαμπάνιας στη σπηλιά του Νταβέλη, όπου μαζεύτηκε πολύς κόσμος, φίλοι και γνωστοί.  Το φλουρί έπεσε στο Χάρη (drako) και οι φανταστικές πίτες όπου έγιναν ανάρπαστες ήταν επιλογή του fyz.  Μετά την κοπή ακολουθεί βόλτα στα πέριξ όπου ήδη είχε στρώσει χιονάκι και μετά αρκετοί κατέληξαν σε ταβέρνα. Αν θυμάμαι καλά, λίγο πριν είχε προστεθεί στην παρέα και ο Σπύρος (Galloper).

DSC00190

    Το περιοδικό 0-300 διοργανώνει στις 30-1-2005 το πρώτο trail ride της χρονιάς.  Ο Θανάσης (vidas) τρέχει με συνοδηγό το Χρήστο (bl@ckdog) αλλά σε μια ανηφόρα έσπασε το Wrangler και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

    Το διήμερο 5,6 Φεβρουαρίου οργανώνουμε την πρώτη «Αντρική» εκδρομή στα Βαρδούσια.  Ξεκινήσαμε το Σάββατο νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το χωριό Δάφνος όπου θα διανυκτερεύαμε σε ξενώνα της περιοχής.  Οι συμμετοχές πολλές και η διάθεση στα ύψη, πρώτη εκδρομή με Δημήτρη (samy) και Αντρέα (jeepys).  Ο καιρός ήταν βαρύς και ήδη από τη Μαλακάσα είχε αρχίσει και το έστρωνε χιόνι, ενώ το κέφι μας ανέβαινε όσο πλησιάζαμε στο βουνό μιας και όλα ήταν κάτασπρα.

    Αν και σχεδόν όλοι οι χωματόδρομοι ήταν κλειστοί με πάνω από μισό μέτρο χιόνι και δεν καταφέραμε να διασχίσουμε τους περισσότερους, περάσαμε ένα καταπληκτικό διήμερο με πολύ παιχνίδι, κέφι και φυσικά φαγητό, ήταν μια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη.

DSC00507

    Φεβρουάριος και φυσικά είναι ώρα για το 2ο Brizola Festival (19-2-2005) στο γνωστό μέρος (Αγ. Ασώματοι).  Πρώτη εμφάνιση της θρυλικής ψησταριάς του Θανάση (vidas) η οποία γέμισε με κρεατικά και φυσικά το τσουχτερό κρύο δε μας εμπόδισε καθόλου να περάσουμε καταπληκτικά γι άλλη μια φορά με μπόλικο κέφι και φαί.

IMGP0044

    Προς τα τέλη Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 20 του μήνα, εκδράμουμε στη γειτονική Εύβοια προς τη μεριά της Σέτας όπου και έχουμε αρκετά κολλήματα και παιχνίδι με το χιόνι το οποίο μας είχε κλείσει τα περισσότερα περάσματα (ανεμοσούρια).  Αυτό δε μας χάλασε καθόλου βέβαια, παίξαμε με την ψυχή μας και φυσικά μετά καταλήξαμε σε γνωστή ταβέρνα για αναπλήρωση δυνάμεων.

    Το "πεζοπορικό κλιμάκιο" του B.R.A.T. οργάνωσε στις 9-4-2005 πεζοπορική εκδρομή στο γνωστό φαράγγι του Δημοσάρη στη νότια Εύβοια.  Αφήσαμε τα αυτοκίνητα στο χωριό Λενωσαίοι, διασχίσαμε όλο το φαράγγι, ανεβήκαμε μέχρι την κορυφή του όρους Όχη και επισκεφθήκαμε το περίφημο Δρακόσπιτο (όχι όλοι δηλαδή αλλά τέλος πάντων... ).  Επιστροφή από τον ίδιο δρόμο, και επιτέλους μετά από 9,5 ώρες αντικρίσαμε πανευτυχείς τα αυτοκίνητα μας ενώ είχε σουρουπώσει πλέον για τα καλά.  Πήραμε το δρόμο του γυρισμού κατάκοποι αλλά γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και γεμάτες τις φωτογραφικές μας μηχανές.  Πρώτη γνωριμία με τον Yeti.

DSC00945

    Προσπαθώντας να γράψουμε μια εκδρομή, βρεθήκαμε μερικοί από εμάς στις 9-4-2005 στον Ελικώνα.  Ο συνδυασμός της αποπνικτικής ατμόσφαιρας λόγω αφρικάνικης σκόνης και της ανοργανωσιάς μας, δε μας επέτρεψε να κάνουμε και τίποτα σπουδαίο οπότε καταλήξαμε σε παρακείμενο ταβερνάκι για μεζέδες και η εκδρομή δεν έγινε ποτέ.

    Επίσκεψη στη γνωστή διαδρομή "αέριο" και «βαφτίσια» για Νίκο (nasty), Βασίλη (lepes) και Γιάννη (vitaras) στις 24-4-2005.  Άξιος ο Βασίλης, μπορεί να έλιωσε το δίσκο του maverick αλλά πέρασε !

    Το διήμερο 14 και 15 Μαίου, διοργανώνεται το περίφημο «Αντάμωμα 4x4 2005», μια πρωτοβουλία φορέων, λεσχών, ομάδων και γενικά φίλων της τετρακίνησης.

    Η συνάντηση έγινε σε ένα τεράστιο ξέφωτο στην Πάρνηθα και η παρέα μας είχε κατά γενική ομολογία την καλύτερη παρουσία.  Για να πω την αλήθεια, αλλιώς το περιμέναμε, περιμέναμε να δούμε όλους τους εμπόρους, τα μαγαζιά, τις Λέσχες, τις ομάδες/παρέες (όπως εμείς) τα περιοδικά και γενικά όλο τον κόσμο με σκηνές/stand όπου θα μοίραζαν διαφημιστικά, θα υπήρχαν εκδηλώσεις κ.λπ., κάτι σα μια μεγάλη υπαίθρια έκθεση ας πούμε.  Με αυτό το σκεπτικό, πήγαμε οργανωμένοι σαν αστακοί, στήσαμε τέντες, σκηνές, τραπέζια, καρέκλες, πανό, μουσική, μέχρι και βιντεοπροβολέα με οθόνη να παίζει dvd με τις διάφορες εκδηλώσεις μας.  Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι λίγο πριν είχαμε φτιάξει τα καλοκαιρινά μας μπλουζάκια (μαύρα μακό με πορτοκαλί βινύλιο το B.R.A.T.) και φυσικά τα φορούσαμε όλοι.

DSC01169

    Έφτασε το καλοκαίρι και σκεφτήκαμε να μαζευτούμε σε καμιά παραλία να αράξουμε και να περάσουμε καλά.  Έριξα την ιδέα για Χερόμυλο, πήγαμε με «αντιπροσωπεία» η οποία το ενέκρινε κι έτσι στις 18 με 20-6-2005 το 1ο beach party ήταν γεγονός !  Ο καιρός ήταν καταπληκτικός κι έτσι μαζεύτηκε πολύς κόσμος, πιάσαμε τη μία άκρη της παραλίας και στήσαμε τις σκηνές και τις τέντες μας.  Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου κατέφθανε κόσμος και σαν έπιασε να σουρουπώνει, η τεράστια ψησταριά στήθηκε στη μέση και ήταν έτοιμη να δεχτεί ένα σκασμό κρεατικά και πίτες.  Πολλοί “καινούργιοι” φίλοι ήταν μαζί μας, art designer, coach, leonardo, jps, denis, firelord, lonely_wolf, μόγλης κ.α.  Περάσαμε ένα καταπληκτικό διήμερο και δώσαμε μεταξύ μας την υπόσχεση να το επαναλάβουμε του χρόνου.

DSC01238

    Αρχές Ιουλίου (1 με 3-7-2005) διοργανώθηκε η δεύτερη πεζοπορική εξόρμηση (αυτή είχε και off road) στο Φλέγκα ενώ οι υπόλοιποι Πρόεδροι λιάζονταν στις παραλίες...

    Επιστροφή από τις διακοπές και ξεκινάμε με μερικές κοντινές βόλτες για ξεμούδιασμα στο Μαραθώνα πρώτη βόλτα του Θοδωρή (dodo) και στο Βαρνάβα.

 

    Παρένθεση:  Στο www.off-road.gr ο Γιάννης (dr. format) είχε ρίξει την ιδέα για ένα δεύτερο «Αντάμωμα 2005» κάπου εκτός Αττικής (συγκεκριμένα στη λίμνη Πλαστήρα) και του έδωσε την ονομασία «Ξαν' αντάμωμα 4x4 2005».  Αυτό μπήκε και στο offroadclub.gr και ενόχλησε το Γιάννη (dr. caoutchouk) γιατί θεώρησε ότι η λέξη «Αντάμωμα» ήταν κατά μια έννοια copyrighted και εκεί έγινε μια παρεξήγηση με μερικούς από εμάς.  Επειδή είχαν προηγηθεί και κάποιες παρεξηγήσεις που αφορούσαν στον τρόπο διαχείρισης του forum, δεν ήθελε και πολύ, οπότε και τα μαζέψαμε και φύγαμε από το forum.  Αυτό το γεγονός ήταν και η αφορμή για να φτιάξουμε το δικό μας forum το www.brat.gr.

    Μαζευτήκαμε οι metalaxe, xontros, legend και xj και ψάχναμε πως θα το στήσουμε και τι μορφή θα του δώσουμε.  Ο Άκης τελικά έριξε την ιδέα για το integramod, μας άρεσε και ξεκινήσαμε όλοι δουλειά.  Σε λιγότερο από 1 μήνα και μετά από πάρα πολλά ξενύχτια και δοκιμές, το ανανεωμένο μας portal ήταν πλέον γεγονός και ανοίξαμε τις πόρτες μας στις 15 Οκτωβρίου 2005, κλείνει η παρένθεση.

 

   Όπως λοιπόν είχε προαναγγελθεί, στις 19 με 21-11-2005 έγινε το «Ξαναντάμωμα 2005» στη λίμνη Πλαστήρα.  Το μέρος επιλέχθηκε με σκοπό να μοιραστεί η απόσταση ανάμεσα στους Αθηναίους και τους φίλους από βόρεια έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν όσοι περισσότεροι γίνεται.  Μαζεύτηκε πολύ κόσμος, αρκετοί έμειναν με σκηνές στις χιονισμένες όχθες της λίμνης και άλλοι σε δωμάτια στα κοντινά χωριά, πρώτη γνωριμία από κοντά με το Δημήτρη (wolf) και τον Αλέξανδρο (almak).

DSC01573

    Έτσι φτάσαμε στο τέλος ακόμα μιας χρονιάς που μας βρήκε στο δικό μας πλέον χώρο...

 

2006

    Η παρέα όλο και μεγαλώνει και σ’ αυτό συντελεί και το forum το οποίο γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία για τα τότε δεδομένα.  Έχουμε πλέον «εκπροσώπους» από κάθε γωνιά της Ελλάδας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό που ξεκινήσαμε για πλάκα μια χούφτα άνθρωποι τελικά κατέληξε να είναι η πολυπληθέστερη και πιο δραστήρια τετρακίνητη παρέα την Ελλάδα, όπως συνήθιζε να λέει και ο Γιάννης (dr. format) το «φαινόμενο B.R.A.T.»...!!

    Επίσης, λόγω μιας διαμάχης που είχε ξεσπάσει στο www.jimnyclub.gr προς τα τέλη του περασμένου χρόνου, πολλοί από τους «εκδιωχθέντες» βρήκαν προσωρινά στέγη σ’ εμάς μέχρι να φτιάξουν το δικό τους χώρο λίγο μετά, το www.jimnyclub.com.  Αυτό το γεγονός ήταν και η αφορμή να κάνουμε νέους φίλους από εκεί (nicksi κλπ) αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά άλλους με τους οποίους είχαμε σχεδόν μόνο διαδικτυακή επαφή μέχρι τότε (ironman, sirros κλπ).

    Εν τω μεταξύ, η παρεξήγηση με τον Παντελή (padelis), το Σταύρο (freskos) και το Νίκο (747), είχε λήξει μετά από μια συνάντηση που κανονίστηκε και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις οι δύο πρώτοι φίλοι ήταν και πάλι μαζί μας.

    Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια γραψίματος διαδρομής λόγω χιονιού στη νότια Εύβοια, στις 19-1-2006 κόβουμε την πίτα μας σε ένα εκκλησάκι στην Ανάβυσσο.  Το μέρος ήταν πολύ ωραίο, η προσέλευση μεγάλη και ο τυχερός του χρόνου που βρήκε το φλουρί ήταν ο suvord.

    Σειρά έχει το καθιερωμένο πλέον 3ο Brizola Festival στους Αγ. Ασώματους στις 24-2-2006 με την brato-ψησταριά να έχει πάρει φωτιά κυριολεκτικά και να έχει γίνει το αδιαχώρητο από τον κόσμο.  Κατά τα γνωστά, περάσαμε ένα καταπληκτικό βράδυ με άπειρο φαί, μουσική, μπύρες, γλυκά και πολύ μα πολύ κέφι.

DSC01874

    Επιστροφή στην Εύβοια στις 19-3-2006 για να ολοκληρώσουμε το γράψιμο που είχαμε αφήσει στη μέση.  Το χιόνι ήταν σαφώς λιγότερο αλλά τα ανεμοσούρια φυσικά ήταν εκεί.  Αφού περάσαμε 2-3 με αρκετό (έως πολύ) σκάψιμο και σπρώξιμο, φτάσαμε σε ένα με μήκος περί τα 50 μέτρα.  Κάναμε ένα μίνι συμβούλιο και αποφασίσαμε ότι λόγω περασμένης ώρας αλλά και κούρασης έπρεπε να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού, έτσι το γράψιμο δεν ολοκληρώθηκε ούτε αυτή τη φορά.

    Σε κάποια φάση είχαμε κάνει μερικοί μια κουβέντα για την οργάνωση ενός παιχνιδιού σε στυλ αγώνα αλλά δε μπορούσαμε να βρούμε τι ακριβώς μιας και αφενός δε θέλαμε να έχουμε μπλεξίματα, αφετέρου δεν ήμασταν σύλλογος οπότε δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα επίσημο.  Ξαφνικά, ο Θανάσης (vidas) με το Θοδωρή (dodo) είχαν τη φαεινή ιδέα για ένα παιχνίδι/αγώνα με αυγά !! μέσα σε χρόνο ρεκόρ το 1st Kokorace Challenge ήταν γεγονός και άρχισαν οι προετοιμασίες για να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

    Αφού ξεπεράστηκαν μερικά εμπόδια της τελευταίας στιγμής με το μέρος που είχε επιλεχθεί αρχικά, στις 26-3-2006 περισσότερα από 40 αυτοκίνητα μαζεύτηκαν σε μια τεράστια αλάνα στους πρόποδες της Πάρνηθας έτοιμα για όλα...  Η οργάνωση ήταν άψογη, κορδελιασμένη διαδρομή, μικροφωνική με dj τον obelix, γεννήτριες, ψησταριές και πολλές καρτέλες αυγά ήταν έτοιμα και περίμεναν τους επίδοξους νικητές.

    Οι κανόνες του παιχνιδιού ήταν απλοί, νικητής θα ήταν αυτός που θα έκανε το γύρο της «πίστας» στον καλύτερο χρόνο και έχοντας σπάσει τα λιγότερα αυγά (τα οποία ήταν προσαρμοσμένα ένα σε κάθε τζάμι του οχήματος).  Όταν ύστερα από ώρα έκατσε η σκόνη, νικήτρια αναδείχθηκε η Έμιλυ με το Jimny του Νίκου (nicksi).

DSC04644

    Παρένθεση1:  Εδώ και λίγο καιρό οι σχέσεις μεταξύ του Σπύρου (galloper) και του Κώστα (taxideytis) με τη Μαργαρίτα (snow leopard) είχαν οξυνθεί με αποτέλεσμα κάπου στις αρχές του μήνα (Μάιο) να ξεσπάσει «πόλεμος» με εκατέρωθεν προκλήσεις και φραστικά επεισόδια.  Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αναγκαστούν οι διαχειριστές του χώρου κατόπιν αλλεπάλληλων συστάσεων και συνεννοήσεων με μερικούς από τους παλαιότερους εν ενεργεία φίλους της παρέας να προβούν στην απομάκρυνση του Σπύρου από το forum όταν ο τελευταίος ξέφυγε από τα όρια.

 

    Παρένθεση2:  Στις αρχές, όταν κάποιος ήθελε να γίνει ενεργό μέλος της παρέας και να πάρει το «χρίσμα» του Προέδρου, έπρεπε να πρώτα να μας γνωρίσει και να τον γνωρίσουμε από κοντά και να περάσει την «τελετή μύησης» που ήταν άλλες φορές η σάλτσα του Καυτερού, άλλες φορές το πέρασμα της "softex", πιο πολύ για την πλάκα μας φυσικά.  Πέρα από την πλάκα όμως, αυτό έδινε αφενός τη δυνατότητα σ’ εμάς να δούμε αν «ταιριάζουν τα χνώτα μας» και στους νέους φίλους τη δυνατότητα να μας γνωρίσουν από κοντά και να δουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε οπότε να καταλάβουν αν ταιριάζουν με την παρέα.

   Αυτή η διαδικασία στην πορεία ξέφτισε και ατόνησε κυρίως λόγω του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των μελών και της σχετικής χαλαρότητας των παλαιότερων μελών οι οποίοι δε μπορούσαν πλέον να παρακολουθούν τις πολλές πλέον βόλτες και συγκεντρώσεις που κανονίζονταν.  Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια ολιγομελή ομάδα ατόμων απαρτιζόμενη από τους παλαιότερους εν ενεργεία φίλους, τον «πυρήνα», η οποία θα κανόνιζε 3-4 βασικές εκδηλώσεις του B.R.A.T. (πίτα, brizola festival, beach party και μια μεγάλη ανοιχτή εκδρομή το χρόνο με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών) αφήνοντας τις υπόλοιπες βόλτες, εκδρομές και συναντήσεις ανοιχτές σε όλους.

 

    Στις 9-4-2006 έγινε μια προσπάθεια της διάσχισης του Καλλίδρομου με αφετηρία την Αταλάντη και προορισμό τη λίμνη.  Αρκετοί νέοι φίλοι ήταν μαζί μας (indian, madraoulas, cousto, heroicentaur) ενώ ήρθε και ο Δημήτρης (lonely_wolf) από Θεσσαλονίκη, καθώς και ο laser που είχε εξαφανιστεί πολύ καιρό.  Δυστυχώς λόγω βλάβης σε ένα jimny λίγο πριν το Ρεγγίνι, αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το υπόλοιπο της διαδρομής και πήραμε το δρόμο του γυρισμού όλοι.

    Κάπου μέσα στο Μάϊο, το B.R.A.T. έλαβε μέρος στην εκπαίδευση δασοπροστασίας της Καισαριανής με τους fyz, dr.format, blackdog, dodo & coach.

22656250 10213931303932457 51006881 n

    Αρχές καλοκαιριού (18-6-2006), οργανώσαμε με τη βοήθεια του Θοδωρή (dodo) ο οποίος είχε τις άκρες, ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Λουτράκι.  Αρκετοί φίλοι μαζεύτηκαν και φυσικά ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουμε και το μπανάκι μας.

protes boithies loutraki 6

    Ήρθε ο καιρός για το 2ο beach party στο ίδιο μέρος (Χερόμυλος) στις 1 με 2-7-2006.  Αυτή τη χρονιά η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη, πρέπει να μαζευτήκαμε περίπου 50 αυτοκίνητα, γέμισε η παραλία σκηνές.  Το βράδυ του Σαββάτου είχαν έρθει οι περισσότεροι, κλασικά η ψησταριά δούλευε υπερωρίες και η οργάνωσή μας ήταν απίστευτη, δεκάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ ο καλοκαιρινός κινηματογράφος στήθηκε ακόμα μια φορά και έπαιζε την τελευταία παραγωγή της AnKan Productions με τίτλο “B.R.A.T. – 2005”.

    Ξαφνικά, μετά τα μεσάνυχτα βλέπαμε σιγά-σιγά ένα μπουρίνι να πλησιάζει απειλητικά από τα βόρεια.  Δεν άργησε πολύ να φτάσει και σε μας με καταρρακτώδη βροχή, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους, άλλοι έτρεχαν να μπουν στα αυτοκίνητα, άλλοι μάζευαν αντίσκηνα και πράγματα και μερικοί κοιμόντουσαν μέσα στις σκηνές χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα.  Αυτό βέβαια δε μας εμπόδισε καθόλου να περάσουμε άλλο ένα καταπληκτικό διήμερο.

DSC02239

    Επίσης, στο διάστημα 11-21 Αυγούστου, λάβαμε μέρος στη 2η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών, στο όρος Παγγαίο, μια μεγάλη οργάνωση πραγματική εμπειρία.

22554645 10213931304172463 632705417 n

   Στις 6-9-2006 με πρωτοβουλία κυρίως του Χρήστου (blackdog), το B.R.A.T. ήταν σχεδόν σύσσωμο παρόν στο Beer Festival, όπου η μπύρα, το κέφι, ο χορός και το γέλιο χτύπησαν κόκκινο.

006beer fest 2006

    Με την επιστροφή από τις διακοπές, η ιδέα ενός σεμιναρίου τετρακίνησης δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα στις 1-10-2006.  Θέλαμε από καιρό να οργανώσουμε κάτι τέτοιο και ήταν πολύς ο κόσμος που το ζητούσε οπότε μαζευτήκαμε μια Κυριακή στην Πεντέλη και το κάναμε πραγματικότητα.  Στην αρχή είχαμε το θεωρητικό μέρος όπου ο Θανάσης (vidas) και ο Κώστας (sirros) ανέλυσαν μερικά θέματα τεχνικής φύσεως και μετά απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις και κατόπιν ακολούθησε το πρακτικό μέρος της έλξης με εργάτη με τη βοήθεια του Jimny του Νίκου (nicksi) σε συνεργασία με τον Κώστα (sirros).

011006 021

    Στις 11-10-2006 μαζευτήκαμε στο Μπάκα να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο του forum, η τούρτα ήταν σοκολατίνα με ένα κεράκι πάνω και φυσικά δεν έμεινε ούτε ίχνος μετά από λίγο.

    Στις αρχές Νοέμβρη (4 με 5-11-2006) διοργανώθηκε η μεγαλύτερη σύναξη τετρακίνητων μέχρι τότε στην Ελλάδα, το «Τετρακίνητο Συμπόσιο 2006» και φυσικά το B.R.A.T. δε θα μπορούσε να λείπει.  Για 2 μέρες στη λίμνη του Καλλίδρομου συναντήθηκαν τετρακίνητοι από όλες τις γωνιές της χώρας, άλλοι με σκηνές γύρω από τη λίμνη, άλλοι σε δωμάτια στα γύρω χωριά και άλλοι απλά περαστικοί, επαγγελματίες, ομάδες, λέσχες, όλοι ήταν παρόντες σε μια πραγματική γιορτή της τετρακίνησης όπου πέρασαν ένα ωραίο διήμερο μέσα στη φύση, κάνοντας νέους φίλους και ξαναβλέποντας παλιούς.

    Η εκδήλωση αυτή ήταν μια ιδέα του Γιάννη (dr. format) και σε ένα καφέ που ήπιαμε μου το είπε, συμφώνησα και αμέσως ξεκινήσαμε να το οργανώνουμε.  Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφέρουμε τη σημαντική βοήθεια κυρίως του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη πρωτίστως αλλά και αρκετών φίλων μας (xenia, nicksi, vasiliki, ironman, darnel, Γ. Αθανασίου κλπ) καθώς και πολλών επαγγελματιών & φορέων του χώρου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

    Εκεί ήταν και η πρώτη βόλτα του Μανώλη (tag) με το καινούργιο του απόκτημα (terios), όπου έγινε και «επίσημα» μέλος της παρέας.

DSC01742

    Απ’ όσο θυμάμαι δεν είχαμε τίποτα το αξιόλογο μέχρι το τέλος του χρόνου, πολλές βόλτες κυρίως από το νέο αίμα της παρέας και πολύς κόσμος στο forum συνέθεσαν το σκηνικό της χρονιάς.  Νέοι φίλοι αυτή τη χρονιά απ’ όσους μπορώ να θυμηθώ οι baba, iceberg, takis, val, a.man, navaraman, anabolic_nissan, gorbi, roses, helias, gelo, beefcake, dolmas, big, dashmod, xenia, bigjim, vet, vassiliki, kleanthis κ.α.

 

2007

    Άλλη μια χρονιά ξεκινά και η παρέα έχει μεγαλώσει υπερβολικά, αυτό που είχαμε ξεκινήσει για την πλάκα μας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε προσδοκία ακόμα και των πιο αισιόδοξων από εμάς.  Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά προς το παρόν, αλλά το πράγμα έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεφεύγει από αυτό που αρχικά είχαμε οραματιστεί και δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου μέσα από το forum.  Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι κόντρες με μερικούς που έβλεπαν συμφέροντα και σκοπιμότητες πίσω από ορισμένες ενέργειές μας, όπως δεν έλειπαν οι σπόντες και οι μπηχτές μέσα στο forum από αρκετούς που ξεκινούσαν ή υποκινούσαν φασαρίες σε συνεχή βάση, αρκετά όμως μ’ αυτά προς το παρόν.

    Ο Χάρης (legend) έχει πάρει εν τω μεταξύ το πρώτο του τετρακίνητο (Samurai) και στις αρχές του μήνα είμαστε στην Πεντέλη για ένα test drive, παρέα με τον άλλο «νέο» της τετρακίνησης τον Μανώλη.

    Στις 21-1-2007 επιστρέφουμε στη σπηλιά του Νταβέλη για την καθιερωμένη κοπή της πίτας.  Ο καιρός είναι καλός, το κέφι άφθονο και ο τυχερός της χρονιάς ο Δημήτρης (samy) που κέρδισε το φλουρί.  Οι πίτες του fyz για άλλη μια φορά παίρνουν τα εύσημα όλων που ζητούσαν δεύτερο και τρίτο κομμάτι...

    Από την προηγούμενη χρονιά ο Κώστας (fyz) είχε ρίξει την ιδέα για ένα αποκριάτικο πάρτυ αλλά είχε πέσει στο κενό για διάφορους λόγους, φέτος όμως η ιδέα είχε ωριμάσει και έτσι, στις 3-2-2007 το «Αποκριάτικο ξεφάντωμα» ήταν γεγονός.  Άπειρο κέφι, μουσική, χορός και γέλιο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνέθεσαν μια από τις πιο επιτυχημένες μας εκδηλώσεις.

P1050856

    Την επόμενη εβδομάδα, στις 9-2-2007 είχε σειρά το κλασικό «4ο Brizola Festival» φυσικά στο ίδιο πάντα μέρος, φυσικά με την γνωστή ψησταριά και φυσικά με το αστείρευτο κέφι και όρεξη όλων των Προέδρων.

    Λίγο μετά, στις 11-3-2007, σειρά είχε το 3ο Evia Brizola Raid, το οποίο με 57 αυτοκίνητα ήταν η πολυπληθέστερη εκδρομή που κάναμε ποτέ.  Η διοργάνωση ήταν άψογη και παρά το μεγάλο αριθμό των οχημάτων, το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε πιστά.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδι σε φυσική «παιδική χαρά», πικ-νικ στις όχθες ποταμού και τερματισμό στην παραλία της Αγ. Άννας, όπου άλλοι τίμησαν τα εδέσματα τοπικής ταβέρνας και άλλοι πήραν το δρόμο του γυρισμού.  Η εν λόγω εκδρομή καλύφθηκε και από το 4x4Magazine σε επόμενο τεύχος του οποίου υπήρχε εκτός από την περιγραφή και dvd με βίντεο.  Σε κάποια φάση πήγε να γίνει μια παρεξήγηση με ένα πανό του περιοδικού αλλά τελικά μετά από τις απαραίτητες τηλεφωνικές εξηγήσεις το θέμα έληξε ανώδυνα.

brizola raid 3 039

 

Τέλος Εποχής

    Μετά την εκδρομή, συναντήθηκε η «οργανωτική επιτροπή» για να κανονίσουμε την ημερομηνία και το μέρος του ετήσιου beach party μας.  Αν και αρχικά είχαμε πει να μην κάνουμε ψηφοφορίες για τα 3-4 βασικά event του B.R.A.T. όπως ήταν το σύνηθες μέχρι τότε, επειδή υπήρχαν ήδη αρκετές γκρίνιες και μουρμούρες στο forum, αποφασίσαμε να βάλουμε το στάνταρ μέρος (Χερόμυλος) σαν πρόταση και αν είχε κάποιος άλλος να προτείνει συγκεκριμένο μέρος που να πληροί τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει, να το κάνει μέσα στο forum και κατόπιν θα ψηφίζαμε που θέλαμε οι περισσότεροι.  Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για το forum και για την παρέα εν τέλει...

    Να σημειώσω εδώ, ότι στη συνάντησή μας, όλοι της «οργανωτικής ομάδας» πλην ενός ή δύο, ήθελαν Χερόμυλο και υποθέσαμε ότι τελικά εκεί θα πηγαίναμε αφού το μέρος το ξέραμε, μας βόλευε και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις που θέλαμε ενώ αρχικά είχαμε συμφωνήσει να μη βάλουμε το μέρος σε ψηφοφορία.

    Για να μην τα πολυλογώ (άλλωστε δεν έχει πλέον και κανένα νόημα), έπεσε τελευταία στιγμή και η εναλλακτική για το Γαλαξίδι, οπότε άρχισε η ψηφοφορία στο forum.  Κατά τη διάρκειά της, άρχισαν να συμβαίνουν και να γράφονται πολλά περίεργα στο forum που είχαν να κάνουν με το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι και οι δύο «πλευρές» χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα και κόλπα προκειμένου να υπερισχύσει το μέρος της αρεσκείας τους.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος» με εκατέρωθεν κατηγορίες και τσακωμούς, στο στόχαστρο είχαν μπει κυρίως οι διαχειριστές του και οι υποστηρικτές τους οι οποίοι κατηγορούνταν για αυταρχισμό, αλλοίωση των αποτελεσμάτων και προσπάθεια δημαγωγίας.

    Σιγά-σιγά το πράγμα χόντραινε και η αντιπαράθεση έφτασε σε πολύ υψηλούς τόνους.  Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουμε τα πράγματα, «ρίξαμε» το forum για μια μέρα μπας και ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.  Δυστυχώς όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν μοιραίο, όχι μόνο δεν ηρέμησαν, αλλά οξύνθηκαν κι άλλο με αφορμή πλέον και αυτό το γεγονός.  Άρχισαν οι προσωπικές βολές και κατηγορίες από μερικούς επί παντός επιστητού για οτιδήποτε κάναμε στο παρελθόν και συνεχίζαμε να κάνουμε, ότι τα παίρνουμε από επαγγελματίες του χώρου, ότι φτιάξαμε το B.R.A.T. για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, ότι δημαγωγούμε και παρασύρουμε τα μέλη του forum για να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς μας και άλλα τέτοια ωραία.

    Στην αρχή προσπαθήσαμε να κάνουμε διάλογο και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τα (κατ’ εμάς) αυτονόητα αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, οπότε σταματήσαμε σιγά-σιγά οι περισσότεροι να ασχολούμαστε.  Ο Μιχάλης προσπάθησε λίγο περισσότερο από εμένα αλλά δεν άργησε κι αυτός να καταλάβει το μάταιο του πράγματος, στην ουσία ήταν σα να προσπαθούσαμε να τους πείσουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες.

    Έτσι, το forum έκλεισε οριστικά, γράψαμε κι ένα μικρό κείμενο στην πρώτη σελίδα όπου εξηγούσαμε τους λόγους που μας ανάγκασαν να πάρουμε αυτή την απόφαση και κόψαμε κάθε επικοινωνία με τους περισσότερους προκειμένου να ηρεμήσει λίγο το κεφάλι μας.

    Αφού προσωρινά ανέβασα το www.penteliclub.gr για να τα λέμε μεταξύ μας λίγοι φίλοι, πέρασε το καλοκαίρι χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.  Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι «διαφωνούντες» είχαν ήδη αγοράσει ένα μήνα πριν κλείσει το B.R.A.T. το δικό τους domain name www.braters.gr και σύντομα το έστησαν με τις ίδιες ενότητες και συνέχισαν να τα λένε πλέον εκεί.

    Γυρνώντας από τις διακοπές μας, αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε το www.brat.gr από την αρχή και με άλλους κανόνες και πνεύμα πλέον μιας και ήταν ξεκάθαρο ότι δε θέλαμε με τίποτα να ξαναπεράσουμε τα ίδια.  Έτσι, το καινούργιο portal μας ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 ανανεωμένο, με λιγότερες ενότητες και κλειστό forum.  Αρχικά, για μερικά χρόνια περνούσαμε μια χαρά και οι μεν και οι δε, συνεχίζοντας όσο ήταν δυνατό την κληρονομιά του αρχικού B.R.A.T. 

    Προσωπικά - πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους - όσο και να θέλαμε να πιστεύουμε το αντίθετο, το B.R.A.T. έτσι όπως το είχαμε γνωρίσει και το ξέραμε, δεν υπήρχε πλέον. Βασικά δε θέλαμε να το πιστέψουμε, είτε γιατί ήταν ακόμα πρόσφατες οι αναμνήσεις, είτε γιατί μας είχε "χαλάσει" ο τρόπος που τελικά χωρίσαμε με τους υπόλοιπους φίλους, η ουσία όμως είναι ότι τίποτα πλέον δεν ήταν το ίδιο, όσο και να κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας.

    Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα ν' αναφερθώ επιγραμματικά στους καινούργιους φίλους που προστέθηκαν στην παρέα μετά το 2007 και μέχρι το οριστικό τέλος, οι οποίοι παρ' όλο που δε γνώρισαν το αρχικό B.R.A.T. παρ' όλα αυτά ένιωσαν κι αυτοί λίγο έως πολύ μέρος του, lker, apopolktm, panterios, petran2, yrig, maverick, george4x4, panos27.

    Στην πορεία, λίγο (αρκετά δηλαδή) η οικονομική κρίση, λίγο η έλλειψη του αρχικού ενθουσιασμού, λίγο οι νέες υποχρεώσεις πολλών μελών (παιδιά, οικογένεια), η παρέα άρχισε να μικραίνει και να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.  Σαν αποτέλεσμα, όταν το καλοκαίρι του 2016 σε προσπάθεια μεταφοράς του φόρουμ σε άλλο server αυτό "έπεσε", αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε περαιτέρω με την αναβίωσή του.  Έπεσαν και πρακτικά (γιατί ουσιαστικά είχαν πέσει πολύ νωρίτερα) οι τίτλοι τέλους οριστικά...

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Τις περισσότερες φορές σε ένα «χωρισμό» φταίνε και οι δύο, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.  Σίγουρα κάναμε κι εμείς λάθη, δε διεκδικούμε το αλάθητο, όμως αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πάντα οι προθέσεις μας ήταν καλές και προσπαθούσαμε να κρατάμε τις ισορροπίες όσο μπορούσαμε καλύτερα, άλλες φορές το καταφέρναμε άλλες όχι.  Σίγουρα οι προσωπικές μας προτιμήσεις και φιλίες μας επηρέαζαν πολλές φορές, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και ανθρώπινο, δεν είμαστε ρομπότ, άλλωστε το ίδιο συμβαίνει με όλους μας.

    Δε νιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε για όσα μας καταμαρτυρούν πολλοί περί διαφόρων συμφερόντων γιατί απλούστατα δεν είμαστε ούτε νιώθουμε ένοχοι στο ελάχιστο, όσοι μας ξέρουν από κοντά το γνωρίζουν καλά, για τους υπόλοιπους δε μας καίγεται καρφί.  Σαφώς και υπάρχουν άτομα από την «πρώην» παρέα που εκτιμάμε και σεβόμαστε και θα θέλαμε να είναι μαζί μας, όπως υπάρχουν και άτομα που θέλουμε να διαγράψουμε τελείως από τη μνήμη μας.  Όλο αυτό τον καιρό περάσαμε πολλά μαζί και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, και οι καλές και οι κακές στιγμές είναι μέρος της ζωής και εμπλουτίζουν τις εμπειρίες μας.

     Κοιτάζοντας πίσω πλέον μετά από τόσα χρόνια, μικρή σημασία έχει τελικά ποιός έφταιγε και γιατί, το πιθανότερο είναι ότι το τέλος θα είχε έρθει ούτως ή άλλως αργά η γρήγορα.  Ίσως είναι καλύτερα έτσι, τίποτα τόσο όμορφο δε διαρκεί πολύ, γι΄αυτό και έχει τόση αξία τελικά.  Το B.R.A.T. πέρα από πολλές - ευχάριστες κυρίως - αναμνήσεις, μας άφησε κληρονομιά καινούργιες και δυνατές φιλίες, αλλά και πολλές ιστορίες να διηγούμαστε στα παιδιά και τα εγγόνια μας...

 Να περνάτε όλοι καλά !!

Αντώνης (metalaxe), Μιχάλης (xontros), Κώστας (fyz)

ΥΓ. Αφιερωμένο σε όλους τους ανεξαιρέτως τους Προέδρους, αλλά και σ' αυτούς που μας άφησαν νωρίς, τον Νίκο (L200), τον Γιάννη (baba) και τον Σταύρο...

 

 

Προβληματισμοί ...

Ακόμα και µία κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος, ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account