Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/customer/www/offroader.gr/public_html/x/libraries/rokcommon/RokCommon/Service/ContainerImpl.php on line 460

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/customer/www/offroader.gr/public_html/x/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49
www.offroader.gr - Σκυλί στο αυτοκίνητο
Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/customer/www/offroader.gr/public_html/x/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/offroader.gr/public_html/x/libraries/f0f/input/input.php on line 102

Σκυλί στο αυτοκίνητο

altΑν έχετε σκυλάκι, να το παίρνετε μαζί σας στις εκδρομές. Τα σκυλιά λατρεύουν τη φύση, τις νέες μυρωδιές, κι την ελευθερία.
Εκπαιδεύσετε κι εμπιστευτείτε τον σκύλο σας ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί άφοβα χωρίς λουρί.

Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις των ειδικών, είτε μέσα από βιβλία, είτε σε σχολές σκύλων, προκειμένου να εκπαιδεύσετε το σκυλί σκυλάκι σας να σας ακολουθεί πιστά ακόμα και χωρίς λουρί. Αυτό θα κάνει τις κοινές εκδρομές σας ακόμα πιο εύκολες κι ευχάριστες. Να ξέρετε πάντως ότι, σε άγνωστα και πρωτόγνωρα μέρη, ο σκύλος σας έχει ακριβώς την ίδια, για να μη πούμε κι περισσότερη, αγωνία από σας, να μη χαθεί, έχοντας πάντα στραμμένη τη προσοχή του σε σας. Εξαίρεση στον κανόνα Εξαιρεση στον κανόνα αποτελούν τα μη εκπαιδευμένα αρσενικά όταν μυριστούν θηλυκή στον καιρό της. Άλλα όσες πιθανότητες έχετε εσείς να συναντήσετε μια πρόθυμη δίμετρη κουκλάρα στη μέση του πουθενά, άλλες τόσες έχει κι ο σκύλος σας.


Τα σκυλιά, όπως κι παιδιά, ζαλίζονται αν δεν είναι μαθημένα στα ταξίδια. Δώστε στο σκυλί σας κάποιο παιδικό χαπάκι κατά της ναυτίας ή κάντε λίγη υπομονή μέχρι να γίνει ένας ατρόμητος ταξιδευτής σαν κι εσάς!


Όμως, πού θα κάτσει ο σκύλος;
Όσο κι αν είναι ευρέως διαδεδομένη, θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη κι απάνθρωπη τη πρακτική, κυρίως των κυνηγών, να μεταφέρουν τα σκυλιά τους στα ειδικά κουτιά που κρέμονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (κι δεν εννοούμε στις καρότσες των αγροτικών).

pic1

Πριν όμως πούμε τι παθαίνει το σκυλί, ας δούμε τι παθαίνει το αυτοκίνητο, αφού το εξαιρετικό βάρος αλλά και το μήκος που προσαρτάται αλλοιώνουν κατά πολύ την οδική συμπεριφορά. Οι πίσω αναρτήσεις επιβαρύνονται δυσανάλογα σε σχέση με τις εμπρός, με αποτέλεσμα την αλλαγή της γεωμετρίας του οχήματος, έτσι ώστε το σύστημα διεύθυνσης χάνει την ακρίβεια κι την ευαισθησία του, πράγμα πολύ κρίσιμο στην εκτός δρόμου οδήγηση και, τέλος, η γωνία προσέγγισης κι η γωνία ράμπας μειώνονται σημαντικά, στερώντας από το αυτοκίνητο σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές του να κινηθεί με ασφάλεια σε ανώμαλο έδαφος .


Αυτά παθαίνει το αυτοκίνητο. Τώρα τι παθαίνει ο σκύλος. Πρώτον, το κουτί βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, κι έτσι, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, οι αναθυμιάσεις λιβανίζουν το άμοιρο ζωντανό. Κι πριν βιαστείτε ν? απαντήσετε ότι οι αναθυμιάσεις πάνε προς τα πίσω, να σας θυμίσουμε τις φορές που χρειάστηκε να μεταφέρετε κάτι με μισάνοιχτο το πόρτ μπαγκάζ κι κοντέψατε να σκάσετε από τη βρώμα. Αν δεν το έχετε ζήσει, δοκιμάστε το κι θα δείτε τη γλύκα. Δεύτερον, το κουτί είναι το πρώτο που θα χτυπηθεί -κι μάλιστα πολύ άσχημα- σε περίπτωση τρακαρίσματος από πίσω, χωρίς ταυτόχρονα ν? αφήνει καμιά πιθανότητα σωτηρίας στο ζωντανό. Τουναντίον, ο σκύλος σας θα μετατραπεί σ? ένα υπέροχο προστατευτικό μαξιλάρι κι ο προφυλακτήρας θα παραμείνει αγρατζούνιστος. Αν το σκυλί είναι του σπιτιού, δηλαδή ζει μαζί με την οικογένεια, κι όχι δεμένο κι εγκαταλελειμμένο στο βαρέλι του κήπου, το κρύο, η μοναξιά, κι ο θόρυβος μέσα σ? ένα στενάχωρο, σκληρό κι μάλλον άβολο κουτί θα το στρεσάρουν κι θα το εκνευρίσουν πολύ.

Αν είστε κυνηγός κι χρησιμοποιείτε σκυλί ή σκυλιά για το χόμπι σας, η δικαιολογία που συνήθως προβάλλετε για τη χρήση των κουτιών είναι: ή ότι τα σκυλιά, μετά το κυνήγι, είναι κουρασμένα κι θέλουν να κοιμηθούν με την ησυχία τους, ή ότι είναι βρεγμένα, λασπωμένα, μυρίζουν βαριά και, επομένως, θα κάνουν το αυτοκίνητο χάλια. Τίποτε από τα δυο δεν ευσταθεί. Το σκυλί είναι κουρασμένο κι θα κοιμηθεί καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο που έχει ζέστη, δεν φυσάει, δεν έχει τρομακτικούς θορύβους, κι η παρουσία του αφεντικού δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας κι συντροφικότητας. Το σκυλί είναι λασπωμένο κι βρωμάει: τότε θα πρέπει να διαλέξτε ένα αυτοκίνητο που να είναι κατάλληλο κι για σας αλλά κι για τα σκυλιά σας. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο με ανοικτή καρότσα, στην οποία μπορείτε να τοποθετήστε ένα μεγάλο κι ευρύχωρο κουτί, όπου το σκυλί σας θα είναι ασφαλές κι χωρίς αναθυμιάσεις, ή ένα με μεγαλούτσικο χώρο αποσκευών όπου, με την προσθήκη προστατευτικού διχτυού το σκυλί σας θα είναι στον δικό του χώρο χωρίς όμως να αποχωρίζεται την οικογένειά του (εσάς).

dog_in_carΑν είστε ακόμα πιο φιλόζωος, μπορείτε να εκπαιδεύστε το σκυλί σας ώστε να κάθεται ήσυχο σε όποια θέση του ορίσετε εσείς ως δική του, στο πίσω κάθισμα, στα πόδια του συνοδηγού ή όπου αλλού εσείς προτιμάτε. Μην περάσετε στο άλλο άκρο, επιτρέποντας στο σκυλί να περιφέρεται ανεξέλεγκτα μέσα στο όχημα, γιατί αυτό μπορεί να αποβεί αιτία ατυχήματος.


Να έχετε πάντα μαζί σας τροφή, μπόλικο καθαρό νερό, ένα κατάλληλο πιάτο για να πίνει κι μπόλικα πανιά για να το σκουπίσετε αν βραχεί ή λασπωθεί. Όσο εκπαιδευμένο κι αν είναι το σκυλί σας, όταν είναι βρεγμένο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τιναχτεί, με τον τρόπο που μόνο τα σκυλιά μπορούν, εκσφενδονίζοντας λάσπες κι σταγόνες νερού παντού. Προνοείστε και δώστε του δυο λεπτά να τιναχτεί πριν το βάλετε στο αυτοκίνητο. Αν θέλετε, μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα εξοπλισμένο κατάστημα ζώων την ειδική πετσέτα μπάνιου για σκύλους, κάτι σα μπουρνουζένιο σάκο, που φοριέται στο σκυλί κι κλείνει με φερμουάρ, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να τιναχτεί όσο θέλει χωρίς να κάνει τα πάντα χάλια. Έχετε μαζί σας ένα μεγάλο νάιλον ή ένα ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου για να σκεπάσετε καθίσματα κι αποσκευές, στην περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει, ή χρειαστεί, για κάποιον λόγο, να επιβιβαστείτε μαζί με τον σκύλο σας σε άλλο αυτοκίνητο.

Προβληματισμοί ...

Οι πιτσαρίες πως ελέγχουν ότι κάποιος που παρήγγειλε οικογενειακή πίτσα δεν είναι εργένης;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account