Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

Το gps δέχεται επίθεση

-

    Μια γενική "επίθεση" δέχτηκε το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GPS τον περασμένο Ιούνιο στην Μαύρη Θάλασσα.  Οπως φαίνεται 20 πλοία επηρεάστηκαν και όλα δείχνουν ότι η Ρωσία δοκιμάζει κάποιο αμυντικό σύστημα παρεμβολής.

    Στις 22 Ιουνίου 2017 ένα πλοίο ανέφερε στην αρμόδια αρχή για το GPS (U.S. Coast Guard Navigation Center) τα εξής:

    "Το gps μας βρίσκεται σε αδυναμία να λάβει διαρκώς σήμα από τότε που πλησιάσαμε την ακτή του Novorossiysk, στη Ρωσία.  Τώρα εμφανίζει ακρίβεια 0.8 στα 100μ, αλλά η θέση μας είναι πραγματικά 25 μίλα μακρυά!"

    Περαιτέρω διάλογοι μεταξύ της αμερικανικής αρχής και του καπετάνιου και μετά από μετάδοση δεδομένων του gps του σκάφους, οι ειδικοί κατέληξαν ότι γίνεται εσκεμμένη εκπομπή παραπλανητικών σημάτων gps για να βγαίνει παραπλανητικό στίγμα.  Κι άλλα σκάφη στην περιοχή είχαν το ίδιο πρόβλημα.

    Επίσης το ίδρυμα RNT έλαβε πολλαπλές αναφορές προβλημάτων πλοήγησης με το αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνώρισης σκαφών AIS που προλαμβάνει τυχόν συγκρούσεις σκαφών.  Και παλιότερα είχε διαπιστωθεί πρόβλημα στα ρωσικά χωρικά ύδατα αλλά αυτή την φορά η αναφορά ήταν πλήρως τεκμηριωμένη.

    Η Ρωσία έχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα παραπλάνησης του gps με περισσότερους από 250.000 πομπούς (GPS jamming devices) εγκατεστημένους στους αναμεταδότες της κινητής τηλεφωνίας.  Το σύστημα αυτό έχει αναπτυχθεί για την αντιπυραυλική άμυνα από τις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το gps για καθοδήγηση των πυραύλων τους.  Το σύστημα αυτό έχει δοκιμαστεί στην Μόσχα και την Ουκρανία, με την Ρωσία να καυχάται ότι έτσι "αχρηστεύονται τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα".

    Θεωρώντας ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτή την, σε καιρό ειρήνης παρεμβολή, έρχεται κάποιος να σκεφτεί το γιατί;  Ισως να θέλει να ενθαρύνει την χρήση του Glonass (του ρωσικού gps) ή ίσως για άλλους άγνωστους λόγους ασφάλειας.

    Για όλους εμάς τους χρήστες η αμερικανική αρχή λειτουργίας του GPS επαναλαμβάνει την συμβουλή της: "Εμπιστέψου το gps αλλά πάντα να το επιβεβαιώνεις" !

Πηγή: gpsworld.com

Προβληματισμοί ...

Αν όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, γιατί κάνετε τόσο καιρό να διαλέξετε;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account