Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
offroader

Ακρίβεια 30 cm στο gps των κινητών μας;

-

    H Broadcom τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου τσιπ με στόχο την αγορά των κινητών τηλεφώνων που υπόσχεται ακρίβεια της τάξης των 30 cm !

    Το νέο διπλόσυχνο τσίπ (Broadcom BCM47755 chip) θα εκμεταλεύεται τις συχνότητες L1 και L5 των δορυφόρων περιέχοντας έναν πλήρη δέκτη "RF-to-pseudorange".  Περιέχει διπλοπύρηνο επεξεργαστή που θα υπολογίζει θέση και ταχύτητα, εφαρμόζοντας διορθώσεις του ιονοσφαιρικού σφάλματος στις συχνότητες L1/L5 του GPS και E1/E5a του Galileo.

    Η βελτίωση της ακρίβειας από τα 3 μέτρα στα 30 cm δεν θα απασχολήσει την πλειοψηφία των offroaders αλλά θα οφελήσει ιδιαίτερα τους χρήστες μέσα στις πόλεις αφού θα επιτρέψει ακόμα και την καθοδήγηση επί των λωρίδων κυκλοφορίας των δρόμων.

    Επιπλέον το νέο τσιπάκι θα έχει 50% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, μεγαλώνοντας την διάρκεια της μπαταρίας μας, αφού τραβάει λιγότερο από 5 mA σε πλήρη λειτουργία.  Η μαζική διάθεσή του αναμένεται στις αρχές του 2018 και τώρα διατίθεται σε μικρές ποσότητες για δοκιμές στα νέα κινητά.

-

Πηγή: gpsworld.com

Προβληματισμοί ...

Οι γιατροί που τρώνε ένα μήλο την ημέρα είναι μαζόχες;

κάποιος είπε
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account